Anna Dressed in Blood av Kendare Blake

Författare: Kendare Blake
Serie: Anna, #1
Förlag: Orchard Books (2012)
Antal sidor: 384 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Cas Lowoods far brukade döda de döda, tills dess att spöket han var ute efter mördade honom. Nu har Cas ärvt hans kall. Tillsammans med sin häxmor och hennes andespårande katt reser han runt i USA. Med sin fars mystiska och dödliga athame skickar han de döda till andra sidan. Nu har turen kommit till ett spöke som invånarna kallar för Anna klädd i blod. Cas förväntar sig det vanliga: spåra, jaga, döda. Vad han istället hittar är ett spöke olikt något han tidigare har mött. Hon bär fortfarande samma klänning som hon hade på sig när hon så brutalt mördades 1958: en gång vit, nu fläckad röd och droppande med blod. Sedan hon dog har Anna dödat varenda person som satt foten inne i hennes hus. Men hon låter Cas leva.

Anna Dressed in Blood inleds med att Cas sitter ensam i en bil tillsammans med spöket efter en liftare. Och där har Kendare Blake mig fast. Cas röst och beskrivningen av spöket, vad som händer med de själar som hemsöker världen, fångar mig.

Cas berättarröst är en fröjd. Han har en hel del humor och attityd som jag tycker är oemotståndligt. En sak som jag verkligen gillar med Anna Dressed in Blood är att Cas inte anser sig ha tid med ett vanligt liv: vänner och all den där skiten. Men helt plötsligt står han där med vänner som han bryr sig om, utan att han riktigt förstod hur det kunde hända.

Det som däremot stör mig med Anna Dressed in Blood är att visst, det är en kärlekshistoria, men det går lite fort från att Cas tänker döda Anna till det att de plötsligt blir kära. Någonstans på vägen tycks det trilla ur allas minne hur många personer Anna har dödat. Det blir aldrig någon riktig naturlig övergång mellan att Cas ser henne som ett monster som måste dö till att han ser henne som en flicka som är offer för ett hemskt öde.

Annars är Anna Dressed in Blood riktigt underhållande och spännande. Läs!

Andra delar i serien

Anna Dressed in Blood

Girl of Nightmares

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Anna Dressed in Blood av Kendare Blake

  1. Pingback: Månadsrapport: Januari 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Girl of Nightmares av Kendare Blake - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Tisdagstrion: Halloween - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.