Anti-TBR Book Tag

Nu har det äntligen blivit min tur att gå på semester. Och för min del får det gärna regna mycket, bara det inte blir så varmt som det var förra onsdagen och torsdagen. Det var olidligt. Vi hade närmare 40 grader varmt på torsdagen där jag bor.

Nu när det inte är någon tisdagstrio får det bli enkäter på tisdagar. Den här hittade jag faktiskt inne hos Lottens bokblogg. Så det så. Annars brukar jag ju hitta allt hos en viss Vargnatts bokhylla.

Hypnotisören av Lars Kepler. Titt som tätt envisas folk med att rekommendera Kepler till mig, trots att det a) är inom en genre jag sällan funkar ihop med b) det verkligen inte låter som något jag skulle ha intresse av att läsa.

2. A CLASSIC BOOK (OR AUTHOR) YOU DON’T HAVE AN INTEREST IN READING

På spaning efter den tid som har flytt av Marcel Proust. Beroende på hur man ser på saken är det antingen en bok eller en serie böcker, men bara den blotta mängden sidor avskräcker. Det låter som om de både är intressanta och totalt ointressanta, så jag känner mig inte särskilt sugen.

3. AN AUTHOR WHOSE BOOKS YOU HAVE NO INTEREST IN READING

Lena Andersson. Det är många som säger att hon skriver väldigt bra, men när jag har läst intervjuer med henne så märker jag att hon och jag har olika inställning till det här med böcker. Jag vill att böcker ska röra om inuti mig. Det vänder hon sig emot. Så nej, jag kommer nog inte läsa henne.

4. A PROBLEMATIC AUTHOR WHOSE BOOKS YOU HAVE NO INTEREST IN READING

Orson Scott Card. Han donerade sin vinster för Ender’s Game-serien till anti-homosexuella organisationer. Jag tänker inte läsa något av någon som aktivt är emot min existens.

5. AN AUTHOR YOU HAVE READ A COUPLE OF BOOKS FROM AND HAVE DECIDED THEIR BOOKS ARE NOT FOR YOU

Tomi Adeyemi. Jag har läst de två första böckerna i hennes debuttrilogi, men känner att hon inte riktigt klarar av att omsätta sina idéer i praktiken.

6. A GENRE YOU HAVE NO INTEREST IN OR A GENRE YOU TRIED TO GET INTO BUT COULDN’T

Erotik. Jag läste ju en del i genren när den faktiskt slog igenom mainstream, men det är ytterst sällan som det faktiskt är erotiskt. Ofta blir det lite krystat.

7. A BOOK YOU HAVE BOUGHT BUT WILL NEVER READ (THIS CAN BE A BOOK YOU HAVE UNHAULED/RETURNED TO THE LIBRARY UNREAD)

The Long Hard Road Out of Hell av Marilyn Manson.

8. A SERIES YOU HAVE NO INTEREST IN READING OR A SERIES YOU STARTED AND HAVE DNF’D

Game of Thrones. Kanske, kanske, kanske, i en avlägsen framtid. När George R. R. Martin har behagat skriva klart. Men troligtvis inte.

9. A NEW RELEASE YOU HAVE NO INTEREST IN READING

Unge Mungo av Douglas Stuart. Böckerna låter som de borde vara något för mig, men jag känner mig helt enkelt inte sugen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Anti-TBR Book Tag

  1. Lena skriver:

    Lena Andersson har jag länge funderat på om jag alls skall läsa. Har någon bok i hyllan, men den lockar inte alls.

  2. Monika skriver:

    Inte ens jag gillar Kepler 😬 Tror du gör helt rätt i att inte läsa.

  3. Visste inte om det om Orson Scott Card så tack för att du tog upp det! Nu vet jag att jag aldrig ska lägga pengar på hans böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.