Art Nouveau Posters: Lättöverskådlig och intressant

Art Nouveau PostersBetyg: ☆☆☆
Författare: Michael Robinson
Förlag: Flame Tree Publishing (2012)
Antal sidor: 144 sidor

Finns till exempel Adlibris, Bokus eller CDON.

Beskrivning

Adlibris beskrivning: Part of a new series of beautiful gift art books, 100 Art Nouveau Posters is as vivacious and optimistic as the period from which it derives its power to appeal, the Fin de Siecle. Combining advertising and art, by artists such as Henri de Toulouse-Lautrec, Alphonse Mucha and Jules Cheret, these beautiful posters offer an intriguing view of a society revelling in its new-found sophistication. With a fresh and thoughtful introduction to the movement and its posters, the book goes on to showcase the key works in all their glory.

Kommentarer

När du har läst två snarlika böcker på kort tid, blir det lätt att du jämför dem. Så blir det i alla fall för mig när det gäller Art Deco Fashion Masterpieces och Art Nouveau Posters. Om jag tyckte att den förra svävade ut lite för mycket och hade med irrelevanta saker, tycker jag att denna gott kunde ha svävat ut lite mer. Det finns nämligen inget som är så sövande som en upprapning av namn och årtal utan någon förklaring om varför dessa namn nämns.

Jag tycker väldigt mycket om den historiska bakgrunden som ges till konströrelsens uppkomst. Jag tycker särskilt det är intressant att läsa om hur kvinnans roll förändrades. Lite förtjust log jag när jag läste om Selfridge och hans stöd av suffragetterna, då jag är väldigt förtjust i tv-serien om honom.

Däremot blir jag inte lika tagen av bilderna som jag hade väntat mig. Det är väldigt lite som tilltalar mig och det är nästan enbart två konstnärer som jag tycker om. Detta visar förstås på den bredd som fanns inom rörelsen, av vilken bara en liten del (den Mucha-inspirerade delen) som tilltalar mig.

Art Nouveau Posters är en lättöverskådlig bok om en intressant konströrelse, men som också är perfekt att ha bara för att bläddra i.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Art Nouveau Posters: Lättöverskådlig och intressant

  1. Pingback: Lästa i mars 2013 - C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Kaosutmaningen - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.