Black Books, säsong 3

Omslagsbild Black Books, säsong 3

Skapare: Dylan Moran
Skådespelare: Dylan Moran, Bill Bailey, Tamsin Greig
Produktionsår: 2004
Säsong: 3
Antal avsnitt: 6
Längd: 144 minuter

Goliath Books har slagit upp portarna precis bredvid Black Books. När Bernard går för långt än en gång, hoppar Manny över till Goliath Books. Men gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Medan Manny sugs in i denna värld av konformitet, försöker Fran övertala Bernard att be om ursäkt så att allt återgår till det normala. På ett eller annat vis kommer denna udda trio att återförenas med kaos som slutresultat.

Tredje säsongen av Black Books är också den sista av serien. Det hela börjar lite lovande med en antagonist i första avsnittet, Goliath Books, som har snott Manny. Vad som verkar vara ett jobb fritt från smädelser och ovett, blir mardrömslikt när de kräver att Manny ska omstöpas i samma form som resten av personalen. Ett roligt avsnitt som tycks ha en del att säga om oberoende bokhandlare kontra stora kedjor.

Dessvärre försvinner Goliath Books i princip efter detta första avsnitt. Serien återfår sitt planlösa, sjaviga struktur. Visserligen med roliga avsnitt, som när Mannys föräldrar kommer till bokhandeln och det visar sig att han kan ha överdrivit en aning till dem eller när Bernard och Manny ska försöka skriva en barnbok samtidigt som Fran är på möhippa. Men bristen på kontinuitet i karaktärernas bakgrunder och personligheter skaver fortfarande i mig.

Jag hade ganska höga förväntningar på säsongens och seriens sista avsnitt, Party. Manny och Fran tvingar med sig Bernard på en fest, och dess efterdyningar kommer dra upp det förflutna i ljuset och orsaka en del bitterhet. Jag hade förhoppningar om att det skulle ge en större inblick i Bernard som karaktär och ge serien ett avslut, men blev snuvad på båda punkterna.

Det är inte det att jag inte gillar Black Books. Det är bara det att jag inte tycker att det är så bra som jag trodde att det skulle vara.

Betyg 3: Gillade den.

Andra delar i serien

Säsong 1 (recension)

Säsong 2 (recension)

Säsong 3

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Black Books, säsong 3

  1. Pingback: Månadsrapport: Juli 2020 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.