Bokbloggsjerka: Hyllade böcker jag inte alls gillar

BokbloggsjerkaDenna dag kommer att bli tuff, känner jag. Först ska jag grupparbeta, sedan har jag seminarium och så ska jag iväg på min superintressanta RFSU-kurs. Men tufft kommer det nog bli. Då är det skönt att jerkan återvänder och fredagen är som den brukar vara. Denna vecka ställer Annika frågan: Kan du ge exempel på en hyllad bok som du avskydde eller som du inte alls förstod dig på?

Jag tyckte inte om Millenium-trilogin. Om jag ska vara generös var de väl helt okej, men inte sådär fantastiska som alla sa att de var.

En bok som jag avskydde var Hemligheten av Rhonda Byrnes, som är en hyllad självhjälpsbok. Jag förstår inte varför. Det stod rakt ut att alla våldsoffer och eller offer för katastrofer hade dragit dessa dåliga saker till sig, vilket bara är ett myrsteg från att säga att de förtjänade det. Nej, jag läste ut boken och var rasande.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

28 svar på Bokbloggsjerka: Hyllade böcker jag inte alls gillar

 1. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag gillade Millenium-serien, men den var väl inte sååå fantastisk;-) Den andra boken har jag inte läst och tänker inte göra… Jag skulle bli vansinnig!

 2. [Anna] skriver:

  Jag gillade Millenium trilogin men tog ett tag innan jag tog tag och läst dem.

 3. Jag hade inte tänkt läsa millenium-trilogin alls, mest för att den var så hajpad. Men jag tyckte om den. Mycket.

  Att vara rasande efter att ha avslutat en bok kan ju ibland vara bra, men inte om det beror på att författaren (som dessutom hyllats) har urbota fel. 🙂

 4. Henrik Johansson skriver:

  Jag tyckte också Millenium var helt okej. Lisbeth Salander gjorde att den stack av från resten av deckarna.

 5. mimmimarie skriver:

  Millenietrilogin var helt ok som tidsfördriv men inget jag rekommenderar.

 6. Lena skriver:

  Jag gillade verkligen Millenium-trilogin och sträckläste böckerna.

 7. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag har undvikit ”Hemligheten”. Jag är ju lite avogt inställd till ”positivt tänkande”. Inget fel i att vara positiv, men man måste ju i alla fall skänka en flyktig tanke åt vad man ska göra när något går snett, eller? Och just det där att man drar på sig sina sjukdomar själv. Jag blir lite arg, faktiskt.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tyckte att det bara vara ytterligare ett sätt att lägga skuld på offer och jag blev så förbannad när jag läste den. Till exempel stod det att alla människor som dog på Titanic hade dragit det till sig. Det är ju ett exempel som ligger långt tillbaka i tiden. Inte några släktingar som kan bli upprörda. Men om det är den principen som gäller så innebär det ju att alla offer för skolskjutningar och massakrer har dragit det till sig, enligt Byrnes. Och där blir jag så förbannad och ledsen.

 8. Jag läste Millenium-trilogin efter alla andra kändes det som, och gillade den :). Men den där andra boken du nämner, Hemligheten, verkar inte vara något jag vill ta upp!

 9. Monika skriver:

  Millenium-trilogin var en favorit här. Den andra boken du nämner tänker jag inte ens kommentera 😉

 10. Mia Eggimann skriver:

  Jag gillade Millenium triolgin, men hemligheten ligger och väntar på mig..
  Mia

 11. Anette skriver:

  Jeg er av de som elsket Milenniums trilogien. Men Hemligheten har jeg ikke lest, og tror ikke jeg kommer til å gjøre det heller. Den er nok ikke noe for meg 🙂

 12. 23minuter skriver:

  Jag har nog inga planer på att läsa Millenium- triologin, det är inte riktigt min typ av bok. Tyckte dock att filmen, Män som hatar kvinnor, var helt okej 🙂

 13. Jonna Lindberg skriver:

  Jag gillade Millenium-böckerna. Eller nej: jag älskade dem. Men smaken är olika 🙂 Framför allt kan man ju få så höga förväntningar på en bok och sen när den visar sig vara helt okej blir den nästan ännu sämre, bara för att man inte fattar varför den är så populär.

 14. bloggbohemen skriver:

  Stieg Larsson är med i min jerka också! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.