Bokbloggsjerka: Att återvända

BokbloggsjerkaOm veckans jerka, skriver Annika så här: Finns det någon bok som du på eller annat sätt alltid återvänder till? Naturligtvis är det alltid trevligt med en motivering, men så här i juletid kan jag ha visst överseende med om tiden inte riktigt räcker till det.


Jag återvänder väldigt gärna till böcker och filmer som jag tycker om. Till exempel har jag sett The Avengers tre-fyra gånger i år, men nu var det ju meningen att vi skulle börja prata böcker.

En bokserie som jag läst om väldigt många gånger är föga överraskande Harry Potter. Det är – okej, kanske inte det första verk som har fångat min uppmärksamhet helt och hållet; Narnia var ju där ett tag, men det var åtminstone det som fick mig att börja läsa på riktigt och som fick mig att börja skriva. Dessutom upptäcker man alltid smådetaljer som man inte lade märke till första gången, såsom att Mundungus Fletcher nämns i andra boken. Det är en strålande plantering.

På senare år kan jag ju nämna att jag i år är första gången sedan jag köpte den 2009 som jag inte har läst The Collected Poems 1909-1962 av T. S. Eliot. Jag älskar hans dikter och varje gång jag läser om den så blir jag förälskad i en ny dikt, en ny rad.

 

För den som är så lagd och intresserad, så har jag just nu en frågestund på bloggen där man kan passa på att fråga mig om diverse saker.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

20 svar på Bokbloggsjerka: Att återvända

 1. Det är lätt, och ganska naturligt, att återkomma till poeter av olika slag. Jag brukar också alltid återkomma till HP på ett eller annat sätt 🙂

 2. Henrik Johansson skriver:

  Jag har bara läst The Waste Land av Eliot, men tänkt att jag ska fortsätta.

 3. Harry Potter-böckerna kommer nästan garanteras läsa om några gånger här hemma också 🙂

 4. Lena skriver:

  Har faktist aldrig läst blckerna om Harry Potter eller Narnia, bara sett filmerna!

 5. Monika skriver:

  Ja, Harry Potter har jag nog tänkt att jag borde läsa om. Någon gång.

 6. Jag gillar katt-boken han skrev för barn. TS Elliots alltså.

 7. Elisabeth skriver:

  Oj, jag glömde helt bort Harry Potter. Den har jag också läst om många gånger =)

 8. Bera skriver:

  Jodå, Narnia och Potter har man ju läst några gånger. Nu längtar jag efter att mina ungar blir stora nog att uppskatta dem som högläsning.

 9. Sara Pepparkaka skriver:

  Man måste ju nästan läsa dikter flera än en gång.

 10. Jag läste The Waste Land i våras i samband med studier. Tyvärr känns det som att den kom bort lite bland allt annat som skulle läsas samtidigt, vill gärna försöka mig på att läsa Eliot igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.