Bokbloggsjerka: Bokrelaterade prylar

Fredag igen och då är det i vanlig ordning dags för en ny bokbloggsjerka hos Annika. Veckans fråga löd: Vilken bokrelaterad pryl står högst upp på din önskelista just nu?

För två veckor sedan skulle det ha varit vad som tycks vara det vanligaste svaret: en ny bokhylla. Men nu gick jag och köpte en då så där rök det svaret. Fast jag är rätt lycklig över att inte ha en massa böcker på golvet.

Det blev ju genast mycket svårare. Men jag tror nog att dataprogrammet Book Collector skulle vara något för mig. Jag ägde över 700 böcker senast jag räknade och det kan mycket väl ha uppgått till 800 böcker nu då det var ett tag sedan. Det känns som om det skulle passa ganska bra för att få en tydligare överblick av vilka böcker jag har. Just nu använder jag Excel för att föra register, men det har ju sina begränsningar med hur mycket information man kan inkludera.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Bokbloggsjerka: Bokrelaterade prylar

  1. Helena skriver:

    Wow! 700 böcker! Då förstår jag att du behöver hjälp med att hålla ordning på dem alla!

  2. Henrik Johansson skriver:

    Hmm, det var inte så dum idé. Men jag klarar mig nog ett tag till utan program. Fast total koll på mina böcker har jag ju inte.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag har på senare tid börjat föra in vilken hylla allting är på så att jag inte ska behöva riva runt i hela rummet. Det är en del böcker som jag inte har en aning om var de är XD Någonstans i rummet, men var?

  3. wow, 700 böcker! Så många! Hur får du plats med alla? Förstår att du behöver lite hjälp att hålla ordning på dem.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Varenda vägg i mitt sovrum är i stort sett täckt med bokhyllor. Plus att jag har ett par backar med böcker under sängen och att allting nästan står i dubbla rader. Jag har ett bibliotek med en säng inslängd i ett hörn XD

  4. Monika skriver:

    Book Collector är ett helt fantastiskt program och det är nog det bästa jag gjort för mina böcker att köpa det 🙂

  5. Doktor Glas skriver:

    Jag är också väldigt nyfiken på Book Collector. Men just nu har jag inget system alls, kanske ska börja med excel. 🙂

  6. Lena skriver:

    Har hört talas om Book Collector och det verkar vara ett bra progrem. Skulle jag också behöva. Jag har inte ens vågat räkna hur många böcker jag äger…är nog ett ganska stort antal.

  7. Chicken skriver:

    Har hört talas om Book Collector… men är för lat för att skaffa det. Själv änvänder jag också excel, än så länge har det funkat för mig. 🙂

  8. Än så länge har jag någorlunda koll på böckerna här hemma, men det kanske skulle vara bra att börja använda Excel eller liknande innan det spårar ur… 🙂 Book Collector låter kul och smart, måste kolla upp det!

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jo, det kan vara bra att börja i tid – fick själv ett helvete när jag först skulle försöka ordna in alla mina böcker i ett register XD Man kan testa Book Collector gratis, men det gäller bara för 100 böcker och sedan måste man köpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.