Bokbloggsjerka: Läsa om eller inte läsa om

Bokbloggsjerka

Efter en riktigt hemsk vecka känns det skönt att det är fredag igen. En kunde ju bara önska sig att det vore fint väder istället för regn.

Fredagar innebär ju inte bar helg, utan veckans bokbloggsjerka också. Denna vecka undrar Annika: Brukar du läsa om böcker? 

Jag sitter i nuläget och mentalt planerar hur jag ska hinna läsa både nya böcker och hinna läsa om alla Harry Potter böcker under sommaren. Och när jag ska läsa om Dödsritten.

Om jag läser om böcker? Självfallet gör jag det. Året jag köpte T. S. Eliots samlade poesi läste jag den boken tre-fyra gånger. Jag vet inte hur många gånger jag har läst om Harry Potter eller Vampyrkrönikan.

Jag läser gärna och ofta om riktigt bra böcker. Alltid upptäcker jag något nytt som jag fastnar för. Men jag måste erkänna att sedan jag började bokblogga har mina omläsningar minskat något, av någon anledning.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

32 svar på Bokbloggsjerka: Läsa om eller inte läsa om

 1. Mia Eggimann skriver:

  Min son har alla Harry Potter men ärligt talat har jag bara läst ettan, de är riktigt bra böcker.
  Kanske skulle fortsätta läsa de övriga.
  Mia

 2. Marie skriver:

  Det är verkligen sant att man hittar nya saker när man läser om.

 3. Monika skriver:

  Jag hinner helt enkelt inte läsa böcker som jag redan läst. Det är så många andra som vill läsas också 🙂

 4. Sanna skriver:

  Men att läsa om är vilsamt, jämför att gå i gammal välkänd terräng eller att utforska ett nytt promenadstråk. När man läser om gamla favoriter måste man inte jobba så mycket, man kan bara luta sig tillbaka och färdas fram genom berättelsen…

 5. 23minuter skriver:

  Hade också velat läsa om Harry Potter men tror inte att jag kommer hinna inom snar framtid. Men jag tänka mig att Harry Potter är minst lika bra även under en omläsning 🙂

 6. Carro skriver:

  Jag läser aldrig om böcker, första Harry Potter boken undantaget.. Men vill gärna bli bättre på det, första gången hastar man ju oftast bara igenom boken. Men det finns ju så många nya böcker som jag också vill läsa!! 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Ja, det finns ju så mycket nya böcker en vill läsa. Men ibland tänker jag lite så här – ska jag verkligen läsa en bok som jag ännu inte vet vad jag tycker om den, eller ska jag ge lite kärlek åt en gammal favorit? 😉

 7. Jag läser också om böcker ibland, de som jag verkligen verkligen fastnar för och som blir speciella.

 8. Lottens Bokblogg skriver:

  Hemsk vecka var ordet. Fast här hade vi sol idag.
  Nåja, Harry Potter har jag faktiskt läst om eftersom jag läste den högt för barnen. Räknas det 😉

 9. Lena skriver:

  Har faktiskt aldrig läst Harry Potter-böckerna utan bara sett filmerna. Men jag skulle gärna vilja läsa dem någon gång!

 10. Jag läser ofta om böcker och böcker jag tycker mycket om kan jag läsa flera gånger.

 11. Freja skriver:

  Jag har svårt nog att hinna läsa de böcker jag ännu inte läst, hinner inte läsa om, även om jag skulle vilja…

 12. Jennah skriver:

  Det blir ju lite större mening att faktiskt köpa hem böcker då 🙂

 13. Ewa K skriver:

  De gånger jag ger mig tid att läsa om en bok upptäcker jag ofta nyanser som jag missade vid första läsningen.

 14. Det är alldeles sant att man hittar nya saker för varje gång man läser en bok!

 15. bloggbohemen skriver:

  … och jag som inte ens läst Harry Potter-böckerna EN gång … 🙂

 16. Jag har planerat att börja läsa om böcker när jag blir äldre, har fått för mig att jag kommer vara mer ”ikapp” med alla böcker som väntar då. Men, vid närmare eftertanke tror jag att man aldrig kommer ikapp riktigt… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.