Bokbloggsjerka: Riktiga bladvändare

Fredag och vi har den varmaste morgonen på ett tag. Hoppas bara att det håller i sig.

BokbloggsjerkaFredag innebär i vanlig ordning jerka. Denna vecka skriver Annika så här: Kan du ge tips på en bok som man absolut inte kan lägga ifrån sig? Om du kan får du gärna ge förslag på en bok inom så många genrer som möjligt, men det är absolut inte ett krav för att vara med i jerkan. Förslag på en bok är lika välkommet som förslag på tio!

Först ut: vilken Harry Potter-bok som helst, förutom Fenixorden. Jag har aldrig kunnat lägga ifrån mig en Harry Potter-bok när jag väl börjat läsa den, oavsett hur många gånger tidigare jag har läst den.

Därefter fortsätter jag lite på fantasyspåret och säger Dödsritten av Maggie Stiefvater. Sträckläste den en söndagseftermiddag eftersom jag inte kunde lägga den ifrån mig.

Saeculum av Ursula Poznanski är en thriller för ungdomar som är så spännande att man hela tiden bara måste läsa lite till och sedan innan man vet ordet av så är boken slut.

Jag tyckte att Mea culpa av Anne Holt var en bladvändare också. Det är en kärleksroman, men även om du vet vad som har hänt med kärleksparet redan från första början så vet du inte varför. Därför sträckläste jag berättelsen om Synne och Rebecca för att jag ville veta vad som hänt med dem.

Där har vi ett par stycken. Mer kommer nog inte min sömniga hjärna på för stunden. Jag kanske får återkomma.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

30 svar på Bokbloggsjerka: Riktiga bladvändare

 1. [Anna] skriver:

  Vilken tur att det redan var böcker jag hört talas om, var lite rädd för att den här jerkan finna MASSA nya böcker jag MÅSTE läsa! :/

 2. Snabbmakaroner skriver:

  Harry Potter böckerna sträckläste jag nog alla, men i efterhand var ju de sista två inte så roliga.

 3. Jag har bara läst ”1222 över havet” av Anne Holt men den boken gillade jag. Den var riktigt spännande.

 4. annelie skriver:

  Kul att Dödsritten var en sådan bladvändare, jag har varit så tveksam till den förut, men nu fick jag nytt hopp om den! 🙂

 5. 23minuter skriver:

  Harry Potter är helt underbar! Det är verkligen svårt att lägga undan en Harry Potter-bok 🙂

 6. Carro skriver:

  Saeculum är jag också sugen på att läsa! 🙂

 7. Lottens Bokblogg skriver:

  Mea Culpa låter intressant. Harry Potter hade jag också med:-)

 8. Monika skriver:

  Och inte ett dugg förvånad blir jag av att hitta Maggie Stiefvater här 🙂 Jag har fortfarande inte läst.

 9. Harry Potter är verkligen sträckläsare, även vid omläsningar! 🙂

 10. Lena skriver:

  Har aldrig läst Harry Potter-böckerna, bara sett filmerna.

 11. har inte läst Harry Potter än, men borde nog göra det. Har bara sett några av filmerna.

 12. Mia Hansèn skriver:

  Dödsritten väntar i hyllan! Saeculum SKA jag med läsa. Många bra tips, dig kan en allt lita på!

 13. KajsaLisa skriver:

  Harry Potter gäller nog för mig med, förutom att jag gjorde några korta avbrott.

 14. Gittan skriver:

  Försökte läsa Harry Potter när den kom men det blev endast ett försök utan fortsättning. Däremot har jag sett en del filmer 🙂 och är lite sugen på hennes ”vuxenbok”.

 15. Freja skriver:

  Jag skäms, jag har inte läst nån Harry Potter och det trots att övriga i familjen slukat de böckerna. Sonen började läsa dem när han var sex år och plöjde raskt igenom dem allt eftersom de kom ut på svenska, och sen började han läsa dem på engelska… Men fantasy har aldrig varit så lyckat hos mig… Den där Anne Holt ligger i min hylla och väntar på at bli läst, jag gillar hennes deckare, så jag hoppas jag gillar den här med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.