Captain America: Civil War

Regissör: Anthony Russo och Joe Russo
Manus: Christopher Markus och Stephen McFeely
Skådespelare: Chris Evans, Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Tom Holland
Produktionsår: 2016
Längd: 141 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON, Discshop

I eftersviterna av Ultron och katastrofen i Sokovia, höjs allt fler röster för en hårdare kontroll av människor med övernaturliga krafter. Ett fördrag undertecknas om att FN ska besluta när Avengers ska anlitas eller inte. Ett beslut som splittrar superhjältarna i två läger. När ett FN-möte attackeras står det klart att det är Vintersoldaten som ligger bakom. Men Captain America tror inte att hans gamle vän har gjort det, vilket leder till att han och Iron Man står på olika sidor i något som i närmast liknar ett inbördeskrig.

Jag kan vara löjligt blödig. Något som jag har svårt för är när vänskap förbyts i fiendskap och vi kan lugnt säga att trailern för Captain America: Civil War gav mig en klump i magen. Det, och med The Avengers: Age of Ultron relativt färskt i minnet, gjorde att jag drog mig lite för att se denna film. Jag hade aldrig behövt dra mig för jag blev riktigt positivt överraskad.

Men jag måste erkänna att det är svårt att plita ned varför jag tycker så mycket om Captain America: Civil War. Det enkla svaret är nog för att det inte känns som en Captain America-film (jag har alltid känt att jag borde gilla Captain America mer än vad jag gör, men tyvärr). Snarare känns det som en Avengers-film med tanke på att alla utom Thor och Hulken medverkar, men den lyckas där The Avengers: Age of Ultron misslyckades. Humorn sitter som en smäck. Det är en riktigt bra balans mellan humor och drama som gör att jag riktigt engageras i karaktärerna och storyn.

Även jag som inte är så jätteförtjust i action måste erkänna att Captain America: Civil War är riktigt maffig. Det måste ha varit en riktig bioupplevelse. Effekterna är riktigt snygga. Själva grundhistorien är riktigt tilltalande. Tanken på en grupp som arbetar helt utom någons kontroll är inte tilltalande, men samtidigt går det kanske inte att micromanagea en grupp som Avengers heller. Problematiken är långt ifrån simpel och det bjuder på ett intressant drama.

Captain America: Civil War bjuder på tilltalande dramatik och ett riktigt maffigt actionladdat äventyr.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Captain America: Civil War

  1. Pingback: Månadsrapport: Maj 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.