Crazy rich i Asien av Kevin Kwan

Omslagsbild Crazy Rich i Asien av Kevin Kwan

Författare: Kevin Kwan
Originaltitel: Crazy Rich Asians
Översättare: Christina Mansicka
Serie: Crazy Rich Asians, #1
Förlag: Lovereads (2019)
Antal sidor: 467 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Rachel Chu har dejtat Nicholas Young i två år. Nu har han bjudit med henne hem till Singapore, eftersom Nicks bästa vän ska gifta sig. Resan blir dock inte så lugn som Rachel har väntat sig. Bröllopet de ska gå på visar sig var ett av årets största och mest påkostade, och har diskuterats i månader i skvallerpressen. Nick är bestman och som, det visar sig, en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. Varför? Ja, hans familj visar sig inte bara vara förmögen, utan en av de rikaste familjerna i världen. Blickarna som vänds mot Rachel är inte alltför vänliga, utan snarare värderande och dömande. Och Nicks ömma mor är långtifrån säker att hon är rätt för honom.

Förra året såg jag filmatiseringen Crazy Rich Asians och blev därefter nyfiken på att läsa böckerna som låg till grund för filmen. Första boken Crazy rich i Asien dök upp på årets bokrea. Då klickade jag förstås hem den.

Dessvärre hade jag riktigt svårt att komma in i Crazy rich i Asien. Den ville inte riktigt släppa in mig. Jag hade svårt för slangen som hade slängts in, fotnoterna, sättet berättelsen var uppbyggd likt en skvallerblogg. Faktum var att jag lade ifrån mig den i en hel dag och övervägde att lägga den åt sidan.

Men så plockade jag upp den efter att den hade fått vila lite och plötsligt tyckte jag att Crazy rich i Asien var bra. Lite rolig, faktiskt. Det är en ytlig, glamorös värld som Rachel ovetande hamnar i. Mer än en gång väser jag ordet ”skitstövel” åt alla karaktärer som behandlar henne så fruktansvärt illa. Kevin Kwan gläntar lite på dörren till en annan värld som man inte anar finns: en värld full av pengar, märkeskläder, privatplan och ofantligt många fastighetsinnehav. Det är lite fascinerande, må jag säga.

Men jag tror nog ändå att jag tyckte bättre om filmatiseringen av Crazy rich i Asien än vad jag tyckte om boken. Dock tror jag att jag kommer att äta upp mina ord och läsa resten i serien.

Betyg 3: Gillade den.

Andra delar i serien

Crazy rich i Asien

China rich girlfriend

Rich people problems

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Crazy rich i Asien av Kevin Kwan

  1. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.