De skandalösa: Simona Ahrnstedt har gjort det igen

de skandalösa

Betyg: ☆☆☆☆☆
Författare: Simona Ahrnstedt
Förlag: Damm förlag (2013)
Antal sidor: 338 sidor

Finns till exempel hos Adlibris, Bokus eller CDON. Detta var ett recensionsexemplar från förlaget, vilket jag tackar och bockar för!

Handling

En ung friherrinna har bjudits in till greve Gabriel Gripklos slott Wadenstierna. Fröken Magdalena Swärd anställs som hennes sällskapsdam och möter på så sätt denna ökända greve. Han är stormrik, men har ett dåligt rykte som kvinnokarl. Men detta förhindrar givetvis inte de finare familjerna från att sända bort sina döttrar i hopp om att få dem bortgifta med honom. Efter ett slumpartat möte och ett galet vad leder dessa händelser till en passionerad och alltmer skandalös romans.

Kommentarer

En bit in i boken växer sig mitt leende bredare och bredare. Det känns som om det var så länge sedan jag hade så roligt när jag läste. Varje pik från Gabriel, varje vass replik tillbaka från Magdalena, gör romanen väldigt underhållande. Deras kemi får sidorna att spraka med elektricitet.

Därför att bokens största styrka ligger nog i dess karaktärer. Jag älskar Magdalena för att hon har skinn på näsan, därför att hennes tunga är vass, därför att hon har drömmar som hon vågar försöka uppfylla. Liksom Ahrnstedts övriga kvinnliga huvudpersoner, är Magdalena väldigt beläst och beskrivs som inte särskilt vacker. Men hon är definitivt min favorit av de tre.

Jag skulle inte påstå att jag älskar Gabriel, men jag tror ändå han är min favorit bland de manliga huvudpersonerna. Den kvinnotjusande greven som upptäcker att han faller för den ”grå musen” är kanske kliché, men Gabriel är en karaktär i sin egen rätt. Han är definitivt minnesvärd och sympatisk.

Bland bifigurerna måste ju Venus och Nora nämnas. Jag älskar deras vänskap och det som senare händer. Deras förhållande är en av mina favoritsaker med hela De skandalösa. Vid Venus introduktion till händelseförloppet hade jag inte räknat med att gilla henne, än mindre att hon skulle bli en av mina favoriter. Jag är väldigt förtjust i den vresiga Noras utveckling och förvandling.

Bortsett från några små anakronismer som jag störde mig lite på, så tycker jag väldigt mycket om Ahrnstedts språk. Jag tycker om hennes beskrivningar, som jag nog har nämnt i varje recension jag har skrivit om hennes böcker. Därtill flyter språket på lätt och smidigt, så att sidorna svischar förbi och jag lite snopet undrar hur jag kom till slutet så fort.

Med De skandalösa tycker jag definitivt att Simona Ahrnstedt har gjort det igen; gett oss en underbar, lättläst historia med karaktärer som vi kan sympatisera med. Det är ett fint avslut på en bra serie.

Andra som har bloggat om De skandalösa

Books ABC och Sara Pepparkaka

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på De skandalösa: Simona Ahrnstedt har gjort det igen

 1. Lena skriver:

  Denna har setts på flera bloggar nu det senaste. En författarinna jag inte läst men är sugen på!

 2. Lottens Bokblogg skriver:

  Skippar detaljerna men förstår att du gillar den. Den här bara SKA jag läsa;-)

 3. Linda skriver:

  Det är väl början på serien, inte avslut?
  Jag längtar efter att få läsa De skandalösa!

 4. Pingback: Topp tio böcker jag läst 2013 - C.R.M. Nilsson

 5. Pingback: Månadsrapport: Juni 2013 - C.R.M. Nilsson

 6. Pingback: De skandalösa av Simona Ahrnstedt | Lottens Bokblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.