De elva bästa filmer jag har sett hittills i år

Topp Tio Tisdag

Då var det tisdag igen och jag ska iväg på personalutbildning i neuropsykiatri, vilket är väldigt spännande. Men innan jag åker tänker jag ägna mig lite åt Top Ten Tuesday. Denna vecka är det Movie Freebie — top ten all time favorite movies, top ten foreign films, top ten rom-coms, top ten 90’s movies, top ten action flicks, top ten tear-jerkers, top ten movies your favorite actor/actress is in, top ten movies with PoC leads, etc. etc.)

Då tänker jag att jag listar de bästa filmer som jag har sett hittills i år. De blev elva stycken till antalet. De är listade i kronologisk ordning som jag såg dem.

The Danish Girl

The Giver

The Misfits

Mockingjay Part 2

Shutter Island

Draktränaren 2

We Need to Talk About Kevin

Mussan och stora stormen

En man som heter Ove

Insidan ut

The Fantastic Flying Books of Mr Morris Lessmore

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på De elva bästa filmer jag har sett hittills i år

 1. Monika skriver:

  Ja, det är klart… en sådan lista kunde man ju ha gjort 🙂 Jag har bara sett fyra av dem och även om jag inte gillade Shutter Island som film så håller jag med om de andra tre (Mockingjay, Ove och Kevin).

 2. Bokhuset skriver:

  Jag tyckte inte alls om The Giver första gången jag såg den, precis som boken inte heller tilltalade mig speciellt. Men så såg jag om filmen när den visades på tv för någon månad sedan, och nu helt plötsligt uppskattade jag den på ett annat sätt. Ibland handlar det bara om tajming kanske.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tyckte väldigt mycket om filmen, men har inte läst boken. Filmen tyckte jag var riktigt snyggt gjord. Tajming kan vara rätt viktig. Det finns böcker som jag har läst som jag inte alls tyckte om första gången jag läst dem, men som jag älskade vid ett annat tillfälle. Och tvärtom.

 3. Lena skriver:

  Insidan ut var helt fantastisk.

 4. Lottens bokblogg skriver:

  The Danish Girl har vi ju köpt nyligen. Skulle vilja se filmen om Kevin men kunde inte få tag på den. Ska göra ett nytt försök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.