En enda hemlighet av Simona Ahrnstedt

Författare: Simona Ahrnstedt
Serie: En enda natt, #2
Förlag: Månpocket (2016)
Antal sidor: 512 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

De kunde inte vara mer olika. Isobel Sørensen är en trettioårig fältläkare som har sett allt och behåller sitt lugn, sin kyla och sin kompetens oavsett vilken katastrofsituation hon än placeras i. Men när Medpax, den ideella organisation som har varit hennes familjs skötebarn, hamnar i ekonomiska problem tappar hon fattningen. Någon har strypt pengaflödet och det verkar vara personligt. Jetsetprinsen Alexander De la Grip är känd för två saker: sitt utseende och sina kvinnohistorier. Om han ägnar sina nätter till att festa och ligga kommer den fruktansvärda tomheten inte hinna ikapp honom. När han på nytt träffar Isobel bestämmer han sig omedelbart att hon ska bli hans nästa erövring till vilket pris som helst. Isobel räknar kallt med att kunna hantera honom och få det som Medpax desperat behöver: obegränsat med pengar. Men folk är inte alltid som de verkar vara, och de dras obönhörligen till varandra vilket tvingar dem att ompröva sina första intryck.

Jag slukade Simona Ahrnstedts historiska romanceböcker med hull och hår. När En enda natt kom var jag nyfiken, men lite vaksam. Mycket riktigt blev jag inte helt förtjust. En enda hemlighet upplever jag som bättre, men det blir fortfarande lite för mycket överklass, lite för mycket dyra fina kläder, lite för mycket statusprylar.

Men om det är något som Ahrnstedt verkligen kan så är det att få till kemin mellan sin huvudpersoner. Den är omedelbar och kännbar mellan Alexander och Isobel i En enda hemlighet. Att hon dessutom ger sig in på kink och det märks att hon har tagit sig tid att sätta sig in och utforska vad det innebär gör att det här bjuder på riktigt het läsning. Det är underbart med romance där attraktionen mellan karaktärerna verkligen är övertygande skildrad. Samtidigt måste jag erkänna att sidoromansen faktiskt är lite intressantare i mina ögon. Kanske främst för att jag tvingas undersöka mina egna känslor kring att en våldtäktsman får ett lyckligt slut och fundera på efter hur lång tid en har sonat sitt brott.

Även om kärleken har sin centrala plats i En enda hemlighet så är den inte tunn på story i övrigt. Det märks att Ahrnstedt gör ordentlig research vad hon än tar sig för och här handlar det om biståndsorganisationer och hur bistånd är uppbyggt. Isobels arbete är spännande skildrat och detta är en riktig bladvändare till bok.

En enda hemlighet bjuder åter på en het och spännande bladvändare från Sveriges romancedrottning.

Andra bokbloggare om En enda hemlighet

Lottens bokblogg; Ewelinas bokblogg; Bokhyllan i Pepparkakshuset; Bokfrossa; Fiktiviteter

Andra böcker i serien

En enda natt (recension)

En enda hemlighet

En enda risk (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på En enda hemlighet av Simona Ahrnstedt

 1. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag tror du gillar den tredje boken ännu mer.

 2. Lottens bokblogg skriver:

  Jag tycker hon beskriver attraktionen väldigt bra, det är ju så lätt att det blir pinsamt/jobbigt… Men inte i hennes böcker.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tycker få författaren i den här genren får till attraktionen övertygande, utan det känns mest som att de förlitar sig på att det räcker med att placera en man och en kvinna i samma rum… Men Simona Ahrnstedt kan verkligen konsten med att skriva övertygande attraktion 🙂

 3. Pingback: Månadsrapport: Maj 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

 4. Pingback: En enda natt av Simona Ahrnstedt - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.