En liten sommarläsningsenkät

Dagens Top Ten Tuesday kräver lite mer tankeverksamhet än vad jag för närvarande klarar av. Den enda bok jag kommer på så här på rak arm som jag ser fram emot under andra halvan av året är debutromanen Down Under av Johan Ehn.

Så i väntan på att min hjärna ska börja fungera igen tänkte jag göra en liten enkät som Lyrans Noblesser har satt ihop.

1. Brukar du läsa mer eller mindre, eller som vanligt på sommaren?

Jag tror att jag läser mer på sommaren. Det brukar ju alltid bli ett ryck på semestern när jag läser ofantligt mycket böcker, men sedan saktar det väl ned till att bli så att jag läser som vanligt.

2. Läser du samma typ(er) av böcker som under övriga delar av året, eller läser du något speciellt på sommaren?

Jag läser nog ungefär som vanligt under sommaren. Kanske med en övervikt på feelgood och romance, eftersom det passar bra på sommaren. Dessutom brukar jag spara lite tyngre böcker, såsom vissa klassiker och tegelstenar, till ledigheten.

3. Beskriv den ultimata sommarläsningsplatsen! Inkludera gärna smaker, dofter o s v.

Det här blir ju min första sommar i eget bo, så jag hoppas upptäcka en ny sommarläsningsplats och det blir nog min balkong. Förhoppningsvis med den underbara doften av citronblommor, om min citron tar sig igen.

4. Vilken bok är perfekt för en slö dag på stranden/i hängmattan?

Här får jag nog återigen tips om Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan, som utspelar sig i ett litet samhälle på Cornwalls kust. Polly har precis brutit upp från en relation när hon flyttar dit och börjar baka bröd för att ta sig igenom hjärtesorgen. Romantisk feelgood som får mig att längta efter att besöka Cornwall.

5. Berätta om en bra bok som utspelar sig på sommaren!

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald är feelgood för oss bokälskare. Bokälskaren Sara reser till Iowa för att hälsa på sin brevvän Amy, men det visar sig att Amy precis har gått bort. Men det lilla samhället Broken Wheel tar sig genast an att ta hand om Sara och med hjälp av böckernas kraft uppstår starka vänskapsband. Om inte mer.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på En liten sommarläsningsenkät

  1. grattis till eget bo, jag gillar dagsljus

  2. Härligt med ett eget krypin! Hoppas det blir många fina lässtunder på balkongen! Jag skulle gärna vilja läsa Jenny Colgans nyaste bok, den om den lilla bokhandeln i sommar. Har läst den du tipsar om och visst är det perfekt sommarläsning, mysigt och snällt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.