En tag om tv-serier

Efter första veckan på jobbet är jag faktiskt inte fullt så trött som jag hade väntat mig, även om jag fortfarande är riktigt trött. Det verkar vara en väldigt bra arbetsplats jag har hamnat på och även om jag känner mig lite vilsen och tafatt just nu så tror jag att det här kan bli riktigt bra.

Denna måndag tänkte jag att en enkät inte skulle sitta fel. Jag hittade en lite rolig tag inne hos Bokhuset, som taggade alla som ville göra den. Den har legat färdigskriven i min utkast-mapp ett tag nu, men nu är det dags att posta den.

1. Tänk dig: Du kan endast se en tv-serie i resten av ditt liv. Vilken väljer du?

Alltså, jag har ingen aning. Skulle jag ställas inför det valet skulle jag nog sluta titta på tv, ärligt talat. Vi är faktiskt lite i den situationen här hemma, då vi har en person som är väldigt förtjust i att se samma serier hela tiden så repriser av The Big Bang TheoryNCIS och Star Trek Enterprise står på varje dag. Jag kan säga att det är en situation som gör mig riktigt frustrerad mellan varven.

2. Om du kunde vara en karaktär ur en tv-serie, vem skulle du då vara?

Toshiko Sato från Torchwood, tror jag. Smart, lite inbunden, inte så bra på att knyta an till människor alla gånger, men med hjärtat på rätt stället. Fast jag tror jag har bättre smak i män och kvinnor…

3. Största besvikelsen?

Jag tror det måste vara den senaste filmatiseringen av Krig och fred. Det var något jag hade sett fram emot och visst, produktionen är snygg, men jag såg bara första avsnittet. Segt och jag fastnade inte alls.

4. Min senaste upptäckt.

Det har varit dåligt med upptäckter på senare tid. Jag får nog säga Numb3rs, som jag upptäckte förra sommaren. Smart och snygg.

5. Min största crush.

tvseriecrush

Spencer Reid (Criminal Minds)
Spike (Buffy the Vampire Slayer Angel)
Sam Winchester (Supernatural)
Melinda May (Agents of S.H.I.E.L.D.)

6. Den roligaste tv-serie jag sett.

Jag och komedi på tv har en komplicerad historia. Ofta tycker jag att en tv-serie är rolig i några säsonger, sedan blir jag alltmer irriterad av den homofobi, sexism och transfobi som tycks vara obligatorisk i amerikansk komedi. Jag brukade skratta mig fördärvad till The Big Bang Theory, till exempel, men klarar knappt av att titta på det idag. (Vilket också kan ha något att göra med att serien har stått på varenda dag på eftermiddagarna/kvällarna de senaste sju åren på grund av tv-diktatorn i huset.)

Scrubs är också rolig, i lagom doser. Jag börjar dock reta mig alltmer på J. D…

7. Favoritgenre.

Fantasy och science fiction.

8. I vilken omgivning skulle du vilja bo? 

Egentligen tror jag inte att småstadslivet skulle vara något för mig, men Bluebell i Hart of Dixie verkar vara en riktigt mysig stad.

9. Mitt guilty pleasure?

Glee. Ofta pinsamt dåligt med manusförfattare som inte kan hålla reda på karaktärernas personlighetsdrag eller historia för fem öre, men när det är bra så är det så jävla bra.

10. Snabbaste binge watch?

Supernatural, lätt. Så fort jag får en ny säsong i min ägo så tar det bara några dagar innan jag har tittat på hela.

11. Favorite villain?

Det känns som om Buffy the Vampire Slayer eller Supernatural har många bra skurkar. Från Supernatural är min favorit Lucfier, så som han porträtteras av Mark Pellegrino. Underbart creepy och han har några av de bästa replikerna i hela serien.

Från Buffy the Vampire Slayer är det lite kinkigare att utnämna någon, men Trion – en grupp nördar som till en början verkar harmlösa, men som sedan korsar allt fler linjer – och Den förste är nog de mest minnesvärda för mig.

12. Andra bra serier som inte blivit nämnda:

– Merlin

– Arkiv X

– Outlander

– Sherlock

– Highlander: The Series

13. Serier jag skulle vilja se?

– Black Books

– Agent Carter

– Jonathan Strange & Mr Norrell

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på En tag om tv-serier

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Funderar på om jag gjort den här eller inte 😉
  Hart of Dixie är en serie jag är nyfiken på.

 2. Jonathan Strange & Mr Norrell hade jag helt glömt bort, den vill jag också se.

 3. Monika skriver:

  Numb3rs är bra, köpte boxen för något år sedan, men har inte hunnit längre än till första säsongen.

 4. Camilla skriver:

  Gjorde denna för någon vecka sen och nu när jag läser din så ser jag att jag kunde ha svarat mera på vissa för jag håller med om lite av dina svar. Tv serier är precis som med böcker det finns för många och när man läser om dem kommer man på fler som man inte har tänkt på innan.

  http://mittbokintresse.blogspot.se/2016/10/tv-serie-tagen.html

 5. C.R.M. Nilsson skriver:

  Ibland tycker jag nästan att det är värre med tv-serier än böcker. De är mer tidskrävande och så finns det så många en vill se…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.