Etiquette & Espionage av Gail Carriger

etiquette & espionage

Författare: Gail Carriger
Serie: Finishing School, #1
Förlag: ATOM (2013)
Antal sidor: 312 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Fjortonåriga Sophronia innebär en svår prövning för sin stackars mamma. Hon är mer intresserad av att montera isär klockor och klättra i träd än vettigt uppförande. Familjen kan bara hoppas att ingen ser hennes fruktansvärda nigning. Mrs Temminnick är i desperat behov av hjälp att förvandla sin dotter till en dam så hon skriver in Sophronia vid Mademoiselle Geraldine’s Finishing Academy for Young Ladies of Quality. Vad Sophronias mamma inte anar är att utöver vett och etikett, så lär sig flickorna också hur man dödar, avleder och spionerar. På artigaste vis, förstås.

Det är väl ingen hemlighet att jag är tämligen förtjust i Gail Carriger, även om hon inte riktigt har nått samma nivå som med Parasollprotektoratet i sina senare böcker. Men om jag snubblar över någon av hennes böcker, såsom jag gjorde med Etiquette & Espionage, så måste jag ge den en chans.

Etiquette & Espionage riktar sig till lite yngre läsare och det är ganska märkbart. Även med Carrigers kännetecknande humor och absurda situationer, så känns det hela lite barnsligt. Handlingen är underhållande, men ganska enkel. Det kändes dock som boken var lite väl stillastående för mig.

Carriger har som vanligt mycket som gör att jag ändå tycker om Etiquette & Espionage: unika karaktärer, spännande situationer, ett unika bildspråk och kvicka skämt. En trevlig bok, helt enkelt.

Andra delar i serien

Etiquette & Espionage

Curtsies & Conspiracies

Waistcoats & Weaponry

Manners & Mutiny

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Etiquette & Espionage av Gail Carriger

  1. Pingback: Månadsrapport: Januari 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  2. Pingback: 2interests

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.