Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Omslagsbild Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Regissör: Joe Berlinger
Manus: Michael Werwie
Skådespelare: Zac Efron, Lily Collins
Produktionsår: 2019
Längd: 110 minuter

1969 träffar den ensamstående mamman Liz Ted Bundy, en charmerande ung man, i en bar. De inleder en relation och han hjälper henne att uppfostra sin dotter. 1974 börjar det rapporteras om flertalet mord på unga kvinnor, vilken inkluderar två som försvann spårlöst mitt på dagen. En man som passar in på T  eds signalement sågs av flera personer be unga kvinnor hjälpa honom lasta en båt på hans bil. 1975 grips Ted misstänkt för morden och för att ha attackerat en ung kvinna. Liz vägrar tro att han är skyldig, inte ens när han döms till döden för flertalet mord på unga kvinnor.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile är baserad på en bok skriven av Ted Bundys före detta flickvän Elizabeth Kendall, som skildrar deras liv tillsammans. Titeln på filmen är tagen ur ett tal domaren höll när han dömde Bundy till döden. Bundy är en av de mest välkända amerikanska seriemördarna. Men också en av dem mest mytologiserade. Han beskrivs som en charmig, snygg, intelligent übermensch som överlistade polisen. I själva verket var han väl någonstans där mittemellan, och hade enorma fördelar i att han var vit och medelklass.

Zac Efron är en skådespelare som har tagit mig med överraskning på senare år. När man tänker tillbaka på Troy Bolton i High School Music är det svårt att tänka sig att samma person ett decennium senare ska göra et fantastiskt och övertygande porträtt av en seriemördare. Men en av de stora behållningarna med Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile är just Efrons skådespelare. En annan är kostymerna och miljöerna.

Annars är Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile en seg och långsam film som knappt lyckas hålla fast vid mitt intresse. Synd, för Zac Efron gör verkligen ett bra jobb.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

  1. Pingback: Månadsrapport: Februari 2020 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.