Filmåret 2016

Inatt var det ju Oscarsgalan och hur det hade gått där var det första jag kollade nu i morse. Inte bjöd den på några större överraskningar. Trots att den tog hem ett antal statyetter så är jag fortfarande totalt ointresserad av att se The Revenant. Även om jag är glad över att Leonardo di Caprio till sist har fått sin Oscar, så önskar jag att det vore för en film som verkade bättre. (I hemlighet hade jag väl hoppats på Eddie Redmayne – tycker hans prestation i The Danish Girl är ännu starkare än den i The Theory of Everything.) Att Alicia Vikander fick en Oscar för sin roll i denna film är dock väldigt välförtjänt!

Nu är det ju nästan mars och jag har ännu inte skrivit en rad om filmåret som ligger framför oss. Jag går ju sällan på bio, men ändå går det upp ett antal filmer på biograferna i år som jag ser fram emot.

film2016

  • A Monster Calls har amerikansk premiär i oktober, men det saknas uppgifter om en svensk premiär. Baserad på en bok av Patrick Ness med samma namn.
  • Alice Through the Looking Glass har premiär den 27 maj. Det är inte Tim Burton som regisserar, även om han producerar, utan James Bobin. Är den hälften så snygg och knasig som första kommer jag bli nöjd. Även om det kommer göra ont att höra Alan Rickmans röst.
  • Allegiant har premiär den 18 mars. Jag har ju ännu inte sett Insurgent, så det måste åtgärdas.
  • Captain America: Civil War har biopremiär den 29 april. Trailern ger mig dock lite av en klump i magen. Jag hatar när vänner blir fiender…
  • Doctor Strange med premiär den 28 oktober. Jag måste erkänna mig att jag känt mig lite skeptisk till Benedict Cumberbatch i rollen som Doctor Strange, men det blir säkert bra.
  • Fantastiska vidunder och vara man hittar dem har premiär den 18 november. Frågan är hur jag ska klara av att vänta så länge…

film2016_2

  • Husdjurens hemliga liv har premiär den 5 augusti och är faktiskt en av årets måste-filmer för min del. De teaser trailers som har släppts är ju helt underbara:

  • Pojkarna hade premiär den 19 februari. Jag har ganska stora förhoppningar på den här.
  • Star Trek: Beyond kommer att gå upp på biograferna den 22 juli. Jag är inte lika pepp på den här som de andra två, men jag kommer garanterat se den.
  • The Danish Girl hade premiär den 5 februari. Det var en av årets mest efterlängtade filmer och jag har redan hunnit se och recensera den.
  • X-Men Apocalyse har premiär den 20 mars. Jag gillade första filmen, men har ännu inte sett Days of Future Past. Vi får se hur det går med denna sedan…

Har jag missat någon? Vad ser du fram emot för filmer i år?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Filmåret 2016

  1. Monika skriver:

    Det är så kul att Alicia Vikander fick en Oscar, hon har verkligen gjort sig förtjänt av den. Och då har jag ändå inte sett The Danish girl än 🙂

    Så Allegiant kommer i vår också… jag har varken läst eller sett Insurgent så jag har lite att göra nu alltså.

  2. Lena skriver:

    De är så många filmer som jag ser fram emot under året. De flesta kommer jag nog dock se först när de kommer på dvd/blu-ray. Men jag tror nog att jag i alla fall kommer att se Warcraft: The besinning, och Inferno på bio. Får nog ta och göra ett inlägg om filmer jag längtar efter.

  3. Husdjurens hemliga liv ser jag fram emot! 🙂

  4. Lottens bokblogg skriver:

    Allegiant i mars? Då måste den åka upp på läslistan…
    Och 11.22.63? Det måste jag kolla. Kan man se den i Sverige?

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jepp, Allegiant i mars 🙂 Och så kommer en fjärde film någon gång nästa år, vilket jag har svårt att se att det kommer bli bra.

      FOX finns ju som kanal i Sverige numera, så det beror på om du har den eller inte. Den har premiär 11 april, i alla fall.

  5. MissMagic skriver:

    Älskade boken A Monster Calls. Så är lite nervös över filmen. Hoppas den är bra. Känner samma som du om Civil War. Känns som att det blir mycket angst. 😮 Gillade heller aldrig Civil War storylinen när jag läste dess comics. Men hoppas filmen är bättre ändå 🙂
    Jag tror dock på Benedict som Doctor Strange 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag har faktiskt inte läst A Monster Calls, även om jag väldigt gärna vill det. Inte heller har jag läst mycket Marvel-serier och det jag har läst har mest varit X-Men.

      Av någon anledning hade jag nog typ föreställt mig Robert Downey Jr i rollen, men det går ju inte. Benedict blir säkert bra. Han är ju en fantastisk skådis.

  6. Elina skriver:

    alltså peppen inför nya Captain America filmen!!! jag såg ju dom två första + Avengersfilmerna första gången i somras och blev totalt nerkärad direkt haha! har en seriös crush på Chris Evans som Cap och jag är sååå taggad på trean!! dock är jag väldigt nervös inför att det mest kommer likna en tredje Avengers film.. och för lite om Cap himself liksom. men oavsett så ser jag VERKLIGEN fram emot det!! inte långt kvar nu 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.