Fira Fiktiviteter

Det är fullt firande igång hos Fiktiviteter: ”Idag är det inte bara sista dagen på sommarläsningsserien, det är också minsta fiktivitetens och min egen födelsedag. Till allt detta kommer att bloggen fyllde tre år för bara någon vecka sen och det är det som det som ska firas nu.”

Ett stort GRATTIS! Firar gör hon genom följande födelsedagsenkät:

Vilken var din bästa bok i sommar?

Som alltid har jag väldigt svårt att välja bara en bok. Istället får det bli tre stycken: Kaninhjärta av Christin Ljungqvist, Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi och The Song of Achilles av Madeline Miller.

Vad ser du fram emot att läsa i höst?

Dels är det tre böcker som jag ser fram emot att de kommer ut: En man som heter Ove och Vad min son behöver veta om världen, båda av Fredrick Backman, samt The Casual Vacancy av J.K. Rowling. En annan bok som faktiskt är på väg hem till mig i skrivande stund är La Dame Aux Camelias av Alexandre Dumas fils, som förhoppningsvis är på engelska (som det stod när jag beställde den) istället för på franska (som det står nu). Min franska är nämligen begränsad till ett par artiga samt mindre artiga fraser och inga. Jag ser också fram emot att läsa äntligen 1Q48-trilogin av Haruki Murakami.

Har du planerat något läsprojekt i höst?

Jag har ju tre böcker kvar på Boktolvan, så det är ett projekt som är givet. Jag ska även delta i Pocketlovers utmaning tre på tre, där jag ska läsa 1Q48-trilogin. Kanske också att minska ned antalet hyllvärmare, vi får se.

Finns det någon av dig ännu oläst författare som du skulle vilja stifta bekantskap med i höst?

Jag tror faktiskt att hösten kommer att gå i gamla favoriters spår. Den enda jag kan komma på är Marion Bradley Zimmer, som skrivit Avalons dimmor, då den boken är en väns favoritbok.

Vilken bok skulle du vilja tipsa alla om att läsa i höstrusket (/höstsolen)?

Goda Omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman är en sådan där bok som fick alla på tåget att stirra på mig som om jag vore vansinnig då jag inte kunde sluta skratta. Bokens handling i korta drag: apokalypsen är närstående, men helvetets hantlangare är så klantiga att de inte riktigt vet var de har gjort av Antikrist. I mitt tycke en oemotståndlig bladvändare.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fira Fiktiviteter

  1. Så himla många fina lästips! Jag har också några kvar i min boktolva men hoppas hinna beta av dem i tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.