Frågor från mellan dröm och verklighet

Den här enkäten har legat i min utkastmapp i säkert två år och jag har ingen aning om var den kommer ifrån ursprungligen.

Om du kunde hoppa in i en bok och leva i den världen, med bokens personer, vilken bok skulle du välja?

Förutsatt att jag slipper ta över Harrys roll, så skulle jag bra gärna vilja hoppa in i trollkarlsvärlden. Jag skulle verkligen älska att kunna utöva magi och att få gå på Hogwarts.

Vilken bokkaraktär skulle kunna bli din bästa vän?

Hermione Granger, därför att hon förstår sig på det här med vikten att läsa och att studier är tidskrävande.

Och vem skulle du inte alls gå ihop med?

Blue van Meer och jag skulle nog vara som katt och hund. Kanske därför att vi innerst inne är lite lika, men jag upplever inte att jag är lika bildningssnobbig som hon är. Jag hoppas åtminstone att jag inte är det!

Vilken karaktär skulle du aldrig vilja byta plats med?

Katniss Everdeen.

Vilken karaktär skulle du inte vilja möta en mörk natt?

Grenouille i Parfymen tycker jag är grymt obehaglig, så honom skulle jag inte vilja möta. Inte heller Hannibal Lecter lockar.

Vem skulle du kunna tänka dig att äta en middag med?

Finnick Odair, tror jag. Han skulle nog vara en underhållande middagspartner.

Vem skulle du vilja jobba med?

För några år sedan skulle jag ha sagt Tony Hill, men i dagsläget vet jag inte riktigt. Kanske får det bli Tony. Det skulle nog kunna bli rätt intressant att arbeta med honom.

Vem skulle du absolut inte vilja ha som chef?

Jag skulle nog inte vilja ha Tony Hill som chef. Visst, han är duktig på området psykologi, men å andra sidan ränner han jämnt iväg för att hjälpa polisen och skulle vara omöjlig att få tag på när jag behöver honom på vår faktiska arbetsplats.

Gör en resa tillsammans med en litterär person. Vart skulle du resa och med vem?

Huvudpersonen i Changing Planes! Hennes skulle jag vilja resa med, därför att då kunde hon visa mig hur en tar sig mellan de olika planen och då kunde jag uppleva de platser som Ursula Le Guin fick mig att förälska mig.

Om du fick gifta dig med en litterär person, vem skulle det då vara?

Den här frågan gav mig en del huvudbry. Först kunde jag inte komma på en enda litterär tjej eller kille jag skulle vilja gifta mig med, men så tänkte jag att Sam i Maggie Stiefvaters Mercy Falls-serie är rätt gullig. Så en vuxen Sam får väl bli mitt svar.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Frågor från mellan dröm och verklighet

  1. Monika skriver:

    Kul frågor! Den här måste jag spara på 🙂

  2. Freja skriver:

    Vilken kul utmaning, den vill jag oxå ge mig på! Och Grenouille… När jag läste parfymen hade näst intill varit livsfarligt för mig att stöta ihop med honom eftersom jag var en av de bleka rödhåriga kvinnor han var på jakt efter…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.