Från A till Ö: Bokstaven U

Den här veckan är jag rädd för att jag har bara tre böcker att erbjuda på bokstaven U. Det blir inte mindre än två Young Adult fantasy böcker samt en bok om en musiker. Om vi exkluderar den ena av fantasyböckerna kan vi säga att det är musikens tema denna vecka.

Ung man med piano av Frank Conroy
Jag hittade Ung man med piano i mitt skolbibliotek när jag var 13-14 år. Då jag läste den, och jag tror att jag lånade om den flera gånger, gjorde den ett stort intryck. Som jag minns det handlar den om en ung, fattig pojke med en särskild begåvning för piano som sponsras av en innehavare till en musikbutik och blir en känd pianist. Jag älskade den då. Kanske dags för en omläsning? (2013 får nästan bli omläsningens år).

The Unicorn Sonata av Peter S. Beagle
Peter S. Beagle är mest känd för att ha skrivet Sagan om den lilla enhörningen, som jag minns som en riktigt bra bok. Den här är lite svagare, men ändå väldigt bra. Jag gav den fyra stjärnor när jag läste den. Den handlar om Josephine ”Joey” Rivera, som är en talangfull musiker, och hur hon en dag möter en ung man, Indigo, som spelar helt fantastisk musik på ett horn. Genom att följa musiken hamnar hon i en magisk värld där det finns enhörningar och andra varelser. Mycket vackert illustrerad och kanske lite banalare än Sagan om den lilla enhörningen, men väl värd att läsa ändå.

Under din hud av Melissa Marr
Den andra boken i Wicked Lovely-serien och jag tyckte inte lika mycket om den som den första boken. Jag tror att den egentligen har mycket bättre karaktärer och idéen om magi i tatueringar var väldigt intressant. Men boken blev inte riktigt bra förrän på slutet. Jag är lite allergisk mot böcker som har väldigt, väldigt lång startsträcka.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.