Fuckboy: Praktisk handbok i konsten att dejta av Cecilia Salamon

Författare: Cecilia Salamon
Illustratör: Louise Winblad
Förlag: Bookmark förlag (2018)
Antal sidor: 184 sidor
Recensionsexemplar: Ja, från förlaget. Tack så mycket!

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

Fuckboy: Praktisk handbok i konsten att dejta är en guide till nätdejting och dejtingapparna som totalt har revolutionerat dejtingkulturen. Cecilia Salamon har skrivit i flera tidningar om relationer och gett råd till otaliga människor. Nu skriver hon för dejtingsajten Happy Pancake. I denna bok gör hon upp med destruktiva dejtingmyter och stjälpande myter om kärlek. Med hög igenkänningsfaktor, humor, värme och en del obekväma sanningar boostar och vägleder Salamon alla singlar som drömmer om att dejten faktiskt ska bli en relation.

Jag är hopplöst singel. Så singel att jag knappt kan komma ihåg när mitt senast förhållande var och med en del mer eller mindre katastrofala ragg i bagaget. Ni vet, killar i stil med att de bygger upp en fantasibild av dig i huvudet och när du inte motsvarar den så ska de göra om dig så att du motsvarar fantasin istället för att acceptera verkligheten. Så Fuckboy: Praktisk handbok i konsten att dejta borde ju onekligen vara en bok för mig.

Mina förväntningar är onekligen skapligt höga. Fuckboy: Praktisk handbok i konsten att dejta marknadsförs som årets kanske snyggaste bok och illustreras av Louise Winblad. Ni vet, hon bakom den underbara Hej hej vardag. Hennes illustrationer är som vanligt träffsäkra och bitska. De bjuder på mer än ett gott skratt.

Fuckboy: Praktisk handbok i konsten att dejta är onekligen underhållande skriven. Jag tycker mycket om Cecilia Salamons stil och ton, samtidigt som jag inte kan hjälpa att jag känner att det ibland blir lite väl… pladdrigt. Lite ostrukturerat. Kanske lite väl förankrat i personliga upplevelser, även om författaren anstränger sig för att vara inkluderande. Därtill känns det som om det mest är självklara saker som skrivs ned, även för en dejtingidiot som mig.

Samtidigt så märks det att Fuckboy: Praktisk handbok i konsten att dejta inte är skriven för mig eller andra som mig. Visst, jag är bisexuell och kan ta till mig stora delar av boken eftersom jag också dejtar män, men vi som älskar och dejtar kvinnor? Finns det ingen guide för oss? Det är en bok som så helt uppenbart riktar sig till heterosexuella att jag stundtals känner mig, ja, osynlig. Samtidigt tycker jag om hur Salamon lyfter andra möjligheter en monogama relationer.

Fuckboy: Praktiskt handbok i konsten att dejta är en underhållande och humoristisk bok, som dock kan kännas lite självklar och pladdrig. Men ett kvitto på att den har uppnått sitt syfte är väl att jag är redo att ta steget att registrera mig på en dejtingsajt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Fuckboy: Praktisk handbok i konsten att dejta av Cecilia Salamon

  1. Annette skriver:

    Vad rolig ändå, att boken inspirerade dig till att göra något du inte gjort tidigare, det är ju ett gott betyg 🙂 Men jag håller med dig om hur boken är skriven. Själv är jag inte rätt målgrupp, men jag tror att jag hade gillat att läsa den när jag var yngre och ältade vad som sagt och gjorts för att förstå vad det betydde. Nu har jag ett namn för vissa jag träffat på, Fuckboys 😉

  2. Pingback: Månadsrapport: Maj 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.