Heartstopper Volume Two av Alice Oseman

Kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

Heartstopper Volume Two av Alice Oseman

Författare och illustratör: Alice Oseman
Förlag: Hodder Children’s Books (2019)
Antal sidor: 320 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Under en fest har Charlie och Nick kysst varandra. Men genast efteråt försvann Nick i vimlet av människor. Charlie plågas av ångest. Har han förstört sin vänskap med Nick? Själv brottas Nick med de känslor som Charlie väcker inom honom. Han har inte tidigare varit attraherad av killar, men är onekligen dragen till Charlie. En sak är säker: han ångrar inte kyssen. Men att vara med Charlie är inte så enkelt, även om det känns rätt, när Nick inte riktigt vet vem han är.

Hur kan man förklara vad det är som är så underbart med Heartstopper Volume Two? Kanske är det hur Alice Oseman skickligt målar upp den första stora förälskelsen, att vara tonåring och osäker på sin plats i världen, utan att förminska det. De känslor man känner i tonåren är minst lika djupa och innerliga som någonsin annars.

Heartstopper Volume Two sätter i mångt och mycket Nick i centrum. Det är en bok där han utforskar sin identitet, försöker komma på var han passar in. Charlie finns förstås närvarande, och de är fruktansvärt fina tillsammans, och stöttar honom på vägen. Bisexuella karaktärer är inte de vanligaste i litteraturens värld, men skildringen av Nicks resa till att landa i identiteten är oerhört välskriven.

Heartstopper Volume Two är helt enkelt fin. Den berör allvarliga ämnen med respekt, samtidigt som den lyckas vara trösterik. Det är en bok som är som en varm kram. Man sitter med ett fånleende på läpparna när man har läst ut den. I samma stund som sista sidan slås igen, kan man lika gärna läsa om den en gång till. Det är böcker att återvända till gång på gång.

Heartstopper Volume Two bygger värdigt vidare på den första boken och gör att förälskelsen i Charlie och Nick som karaktärer bara blir djupare. De är så fina, helt enkelt.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Andra delar i serien

Heartstopper Volume One (recension)

Heartstopper Volume Two

Heartstopper Volume Three

Heartstopper Volume Four

Heartstopper Volume Five

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.