Hett i hyllan #44

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Haha, jag ljög i förra veckan. De senaste dagarna har jag varit fullständigt plakat och sovit oerhört mycket. Eftersom jag är en sådan som vill göra grejer mest hela tiden så frustrerar det mig oerhört, men jag försöker lära mig vara snäll mot mig själv. Den här våren har min kropp genomgått förändringar som jag måste lära mig hantera och jag har tagit igen tre kurser, så det är faktiskt fullständigt okej för mig att vara trött. Min kropp behöver helt enkelt vila.

Jag fortsätter att hatta runt bland mina olästa böcker i hyllan och turen har kommit till ett bokreafynd från 2013:

ChezMaxJakobArjouni4191_f

Jag fick tips om Chez Max av Jakob Arjouni från någon bokbloggare som sedan dess har slutat blogga. Men det hon beskrev lät som om det skulle kunna vara något för mig.

Chez Max utspelar sig år 2064. Euroasien och Nordamerika har avskärmat sig från resten av världen och livet innanför murarna är under ständig förbättring, bortsett från någon enstaka självmordsbombning eller gränstvist. Utanför murarna lever folk i misär och fattigdom. Länderna utnyttjas och plågas av regression, diktaturer och religiös fanatism. Huvudfokus för berättelsen är en man inom underrättelsetjänsten och masshysteri.

Jag har utgått från baksidetexten, som känns ganska intetsägande. Förhoppningsvis stämmer den bättre överens med den faktiska handlingen än den jag baserade min beskrivning av The Good Earth på förra veckan, eftersom den baksidetexten verkade vara skriven av någon som inte hade läst boken. Alls. För fem öre.

Jag har inte speciellt stora förhoppningar på Chez Max, om jag ska vara ärlig. Det kan bli bra, men det kan också bli platt fall. Det senare känns inte helt osannolikt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Hett i hyllan #44

 1. Monika skriver:

  Tror inte jag har hört talas om denna, men nyfiken blev jag ju så jag var tvungen att kolla upp den lite 🙂 Jag blev inte speciellt mycket klokare och precis som du skriver så kan det bli både bra eller dåligt.

 2. Freja skriver:

  Om jag ska kunna pricka av alla punkter på kaoslistan behöver jag nog läsa nått mer fantasy/scifi/dystopiskt. Men jag avvaktar din recension innen jag väljer den här i alla fall 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Ja, avvakta lite 😉 Jag har som sagt inte så stora förhoppningar på den. Men den har i alla fall fått flytta ned från bokhyllan och ligger i högen av böcker som ska läsas inom en snar tid…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.