Hett i hyllan #59

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna vecka tänkte jag skriva om en bok som jag faktiskt har haft som kurslitteratur, men som jag även kan ha nytta av i Läs en novell-utmaningen, nämligen den här:

theartofthestoryaninter9472_f

The Art of the Story är en antologi noveller som jag har haft som kurslitteratur i en kurs i kreativt skrivande. De åttio novellerna är skrivna av samtida författare och kommer från olika delar av världen. En del favoritförfattare, såsom Jeanette Winterson, medverkar och det är väldigt spännande vidd på novellerna.

Jag vet inte om jag tänker läsa boken pärm till pärm, eller om jag ska plocka ut enstaka noveller och läsa. Vi får se. Den kommer i alla fall göra det lätt att pricka av punkter som handlar om var en författare kommer ifrån…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Hett i hyllan #59

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Jag tror delvis därför jag kan tycka det är svårt med noveller. Jag sitter fast i föreställningen att jag ska läsa ”pärm till pärm”.

  2. Monika skriver:

    Noveller är ju bra på det viset att man ju inte behöver läsa hela boken med en gång, från pärm till pärm. Det tog mig många år att komma på 🙂

  3. Boklysten skriver:

    Jag har lovat mig själv att läsa mer noveller, men jag märker att jag automatiskt väljer bort novellerna om jag har nånting annat att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.