I Kissed Shara Wheeler av Casey McQuiston

I Kissed Shara Wheeler av Casey McQuiston

Författare: Casey McQuiston
Förlag: Pan MacMillan (2022)
Antal sidor: 354 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Chloe Green är så nära att vinna över sin ärkefiende Shara Wheeler och bli klassens talare vid examen. Men en månad innan deras examen, kysser Shara Chloe och försvinner spårlöst. Chloe börjar genast leta efter svar. Hon upptäcker att hon inte var den enda som Shara kysste. Hon kysste också Smith, sin pojkvän sedan många år, och grannen Rory, som har varit förälskad i Shara i flera år. Ingen av dem har något gemensamt annat än att Shara har kysst dem och nu lämnar irriterande kryptiska lappar till dem. De måste foga samman ledtrådarna för att hitta henne. Det kommer att vara värt det, om Chloe kan släpa med sig Shara tillbaka till examensceremonin och vinna på ett ärligt vis.

I Kissed Shara Wheeler har dykt upp titt som tätt i flödet på Instagram sedan den kom ut tidigare i år. Handlingen låter oerhört spännande och väcker därför en del nyfikenhet. Men det var inte förrän jag hade boken i min hand som jag kopplade författarnamnet Casey McQuiston med Red, White & Royal Blue, som är en oerhört mysig och fin bok.

Den har dock inte mycket gemensamt med Casey McQuistons senaste, I Kissed Shara Wheeler, annat än det queera temat. Det här är en berättelse som lägger betydligt mer fokus på spänningen och mysteriet med titelkaraktärens försvinnande. Varje liten ledtråd spär på mysteriet ytterligare och gör det omöjligt att lägga boken ifrån sig. Man vill veta anledningen till Sharas försvinnande och de mörka hemligheter som skolan döljer.

Som inte visar sig vara så mörka. Kanske borde det gå att ana, eftersom I Kissed Shara Wheeler är skriven av Casey McQuiston, drottning av queera rom-coms. Men avslöjandet känns ändå väl tamt, vilket drar ned på helhetsbetyget.

Men spänningen på vägen, och de vältecknade karaktärerna, gör resan I Kissed Shara Wheeler bjuder på njutbar.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på I Kissed Shara Wheeler av Casey McQuiston

  1. Ser verkligen fram emot att läsa den här när läslusten hittar hem igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.