I sagans land av Peter Madsen

i sagans land

Författare: Peter Madsen
Illustratör: Peter Madsen
Originaltitel: Eventyrbogen
Översättning: Lena Ollmark
Förlag: Bokförlaget Semic (2015)
Antal sidor: 112 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

I sagans land återvänder till folksagornas och äventyrens värld. Allt är återberättat och tolkat av Peter Madsen, som även har illustrerat sagorna. Det finns lite av varje för alla, både stora och små sagofantaster: spännande äventyr för de äldre och kortare berättelser på vers för de allra yngsta.

Det var en synbart nervös mamma som överlämnade I sagans land på julafton, då hon hade fått för sig att jag redan hade boken. Men se, det hade jag inte. Och jag är inte den som tackar nej till ytterligare en sagosamling. Jag kommer aldrig bli för gammal för sagor, vilket bevisades när jag inledde det nya året i sällskap med I sagans land.

I sagans land bjuder på riktiga klassiker såsom Snövit och de sju dvärgarna; Askungen; De tre bockarna Bruse och Hans och Greta. Men för min del bjuder den även på en hel del nya bekantskaper, såsom Den flygande grytan; Soria Moria slott och Pannkakan. Det är alltid underbart att stöta på obekanta sagor och jag riktigt njuter.

När jag sedan läser om hur Madsen har gått till väga för att skriva I sagans land fylls jag av beundran. Han har läst flera olika versioner av sagorna och inkorporerat detaljer från olika versioner för att skapa något som känns nytt, även fast det är originalen trogna. Så även de mest välbekanta sagorna kan bjuda på överraskningar.

DSC_0114~2

Illustration ur Snövit.

Att I sagans land är så vackert illustrerad gör inte saker och ting sämre. Ibland kommer jag av mig i läsandet därför att jag vill bara sitta och titta på de vackra bilderna. En del av dem är också väldigt komiska, vilket får mig att sitta och dra på mun. Säkert är det att de passar perfekt för den historia som Madsen berättar.

I sagans land är verkligen en bok för oss sagofantaster. Jag kommer nog läsa uppföljaren också.

betyg4

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på I sagans land av Peter Madsen

  1. Nu blev jag nyfiken på den!

  2. Den låter helt ljuvlig. Är väldigt förtjust i hans Valhalla-serie också 🙂

  3. Pingback: Månadsrapport: Januari 2016 - C.R.M. Nilsson

  4. Pingback: Kaosutmaning 2016 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.