Johannas 15 frågor om vårvintern

Det känns som om det var länge sedan jag gjorde någon form av enkät. Johannas deckarhörna tycker också det var länge sedan hon såg några enkäter på bokbloggarna, så hon bestämde sig för att svänga ihop en med temat vårvinter. Den går ut på att välja ett av två alternativ och jag har kursiverat mina svar, men sedan utvecklat dem lite.

Semlor eller våfflor? – Om jag vill må illa och må dåligt en kväll, så kan jag väl äta en semla. (Spoiler alert: det vill jag inte.) Våfflor slinker däremot alltid ned.

På spåret eller Sveriges mästerkock? – Jag följer inget av det, men tycker nog att Sveriges mästerkock är lite roligare. Det är ju åtminstone matlagning.

Bokrea eller pocketkampanj? – Jag gillar att den stora bokrean sker vid en bestämd tidpunkt. Pocketkampanjer sker ju mest hela tiden och visst att jag ofta åker dit på att handla på någon av dem. Men på bokrean går det faktiskt fortfarande att hitta lite mindre vanliga titlar.

Längdskidor eller alpint? – Båda sakerna får mig att somna. Ärligt talat finns det inget som gör mig så less som när tv-tablån är fullsmockad med skidor.

Bokaktuella Camilla Läckberg (Häxan) eller Birgitta Ohlsson (Duktiga flickors revansch)? – Jag har inte läst något av Läckberg och har inga planer på det, men däremot börjar jag bli alltmer nyfiken på Ohlssons bok.

Tulpaner eller snödroppar? – Det finns inget som gör mig så glad som när de första snödropparna börjar titta upp ur backen.

Vasaloppet eller Oscarsgalan? – Jag brukar inte titta på något av det, men Oscarsgalan har jag ju åtminstone lite intresse av.

Långkok eller hämtpizza? – Visst att jag blir sugen på pizza emellanåt, men jag ångrar mig alltid efteråt. Ett riktigt långkok brukar vara belönande och sköter sig ju i stort sett själv så att en kan göra annat under tiden.

Klassiker eller nyutkomna böcker? – Av någon anledning brukar det bli att jag läser mycket klassiker i början av året, men sedan överger dem till förmån för det nyutkomna ju längre året går.

Melodifestivalen eller P2-konsert? – Jag är inte mycket för att lyssna på radio, men följer Melodifestivalen. Även om jag är bitter över resultatet i andra chansen. Det var två stycken jag ville skulle gå vidare (Dismissed och Loreen) och givetvis gick ingen av dem vidare…

Pollenallergi eller blixthalka?  Blixthalka är för obehagligt.

Böcker som utspelar sig i Paris eller i London? – Går det ens att välja? Men det får nog bli London. Främst för att jag läser mer brittiskt än franskt.

Ishockey eller bandy? – Återigen en fråga där jag inte kan välja något svar, eftersom jag är totalt ointresserad av båda alternativen.

Bokaktuella Jo Nesbø (Törst) eller Johannes Anyuru (De kommer att drunkna i sina mödrars tårar)? – Jag har inte läst något av någon av författarna, men Anyuru känns som om han skulle passa mig bättre än Nesbø.

Blåmesar eller domherrar? – Blåmesar kan en ju se lite när som, medan domherrar är lite ovanligare. Jag brukar alltid spana efter dem under vintern.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning, okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Johannas 15 frågor om vårvintern

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Kul att läsa 🙂
    Vi hade faktiskt rätt mycket som skilde… Vad gäller Melodifestivalen så hade jag gärna sett Dismissed och Loreen i finalen.

  2. Monika skriver:

    Långkok är bra grejer, massor av mat för en hyfsat liten insats och gott doftar det under tiden också 🙂

  3. Roligt att läsa dina svar! Ja, attans, det gick snett där i Andra chansen…

  4. Jag älskar snödroppar, denna lilla oansenliga blomman som dyker upp när snön fortfarande ligger kvar. Brukar vid denna tiden gå och spana efter den när jag är ute med hunden. Blir lika lyckliga varje år när jag får syn på den första!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.