Kadavernatten av Lova Lovén

Omslagsbild Kadavernatten

Författare: Love Lovén
Förlag: Swedish Zombie (2016)
Antal sidor: 25 sidor (enligt min läsplatta, vilket inte är helt tillförlitligt)
Recensionsexemplar: Nej.

Carolin har aldrig riktigt varit som andra. Hon har svårt att känna med andra människor, utan har lärt sig de sociala koderna och handlar utifrån hur man bör lägga upp sitt liv. På ytan är hon fullständigt normal. På nätterna, när hennes sambo sover, söker hon upp självutlämnande bloggar. De där de som mår allra sämst skriver om sin inre smärta och ångest. Något som ger henne en kick. Många skulle nog därför kalla henne för vardagspsykopat, men Carolin föredrar sadistiskt voyeur. Åtminstone tills hon snubblar över Leas blogg. Lea är en ung, trasig kvinna med ett unikt problem: hon ser döda djur röra på sig… Detta får Carolin att bryta mot sina egna regler och ta kontakt med henne.

Kadavernatten var en av de noveller jag fick gratis från Swedish Zombie genom deras nyhetsbrev och den har legat på läsplattan ett bra tag innan den blev läst. Det är en kompetent berättad, lagom rysligt novell med vissa influenser av Stephen Kings Jurtjyrkogården, misstänker jag. Man kommer aldrig riktigt någon av karaktärerna nära och det blir heller aldrig riktigt otäckt.

Kadavernatten är en lite lagom ryslig sak som fungerar att slå ihjäl en stund med, men som jag troligen inte kommer att återvända till.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Kadavernatten av Lova Lovén

  1. Pingback: Månadsrapport: Januari 2020 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.