Lägesrapport

Det blir ingen En smakebit på søndag för min del idag. Känner mig lite ur gängorna och måste koncentrera mig på att skriva till NaNoWriMo istället (trots att jag ligger lite före).

Jag stal den här enkäten från How hollow heart and full för ett tag sedan, men nu kan jag ju passa på att fylla i den.

Senaste böckerna jag läste: Att trotsa smärtan av Frida Kahlo var den senaste jag läste ut, dessförinnan var det Frost av Maggie Stiefvater

Böcker jag läser just nu: Just nu läser jag tre böcker. Den jag läser mest aktivt är Frida: En konstnärs liv av Hayden Herrera (riktigt bra) och de två jag lägger lite mindre krut på är, surprise surprise, Avalons dimmor av Marion Zimmer Bradley och Tre enkla regler finns inte – en romanskola av Elisabeth Norin.

Böcker jag ser fram emot: Jag ser väldigt mycket fram emot de nästa två delarna i Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar.

Senaste filmerna jag såg: Jag såg Thor igår (min mest extrema reaktion var nog ett starkt ifrågasättande av att de av någon anledning har placerat en keltisk evighetssymbol på Mjölnir). Innan dess var det Shame som jag tyckte oväntat mycket om. Det ska komma recensioner på båda två.

Filmer jag ser fram emot: Inte så mycket någon film jag kommer att se i år (okej, jag kanske ser lite fram emot Hobbiten, men bara kanske), men jag ser väldigt mycket fram emot uppföljaren till Star Trek (2009) som kommer på bio nästa år. Benedict Cumberbatch ska spela skurk och jag är väldigt förväntansfull.

Senaste teveserierna jag såg: Just nu följer jag bara tre serier som går på TV (MerlinThe Mentalist och The Big Bang Theory) och tittar på avsnitt från boxen av 21 Jump Street. Har inte mycket kvar på säsong 3 nu.

Teveserier jag längtar efter: Nästa säsong av Glee. Med tanke på hur mycket jag tittar på TV borde jag komma på någon mer… jo, vänta – nästa säsong av Sherlock är högst efterlängtad även om det lär bli den sista säsongen. Nästa säsong av Torchwood skulle inte sitta dumt heller. Jag har också en önskan om att SVT inte ska tvinga mig att vänta ett år på nästa säsong av Merlin, som går just nu i Storbritannien.

Musik jag lyssnar på just nu: Just nu lyssnar jag på en osalig blandning i och med mitt romanförfattande. Spellistan är så spretig att den ger mig huvudvärk bara jag tänker på den, men den funkar att skriva till. Den innehåller David Garrett, Ricky Martin, Britney Spears, We Are the Fallen, The Pretty Reckless, Carl Orff, Nelly Furtado, Andrea Bocelli, Glee musik och Shakira.

Musik jag ser fram emot: Jag vill att The Pretty Reckless ska släppa ett andra album nu på störten. Det har gått rykten i över ett år nu om att de ska sätta sig i studion, men bandmedlemmarna är väldigt hemlighetsfulla över huruvida det stämmer och när en sådan skiva förväntas släppas i så fall.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.