Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald

läsarna i broken wheel rekommenderar

Betyg: ☆☆☆☆
Författare: Katarina Bivald
Förlag: Forum (2013)
Antal sidor: 395 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Under våren började Läsarna i Broken Wheel rekommenderar dyka upp på allt fler bloggar och jag blev bara alltmer nyfiken. Det lät som en bok som passar oss bokmalar som handen i handsken. Den perfekta sommarboken för den passionerade läsaren.

Svenska Sara reser till Broken Wheel, Iowa, för att träffa sin brevvän, och tillika bokälskare, Amy. Men när hon kommer fram, visar det sig att Amy precis har dött. Det är inte något tal om att hon ska resa hem igen, utan stadsborna insisterar på att hon ska stanna i Amys hus. Staden tar sig gemensamt på uppdraget att ta hand om henne och vänskapsband, och annat, formas med hjälp böckernas förunderliga kraft.

En av de första tankarna jag har till att börja med är att det är så himla skönt att ha en karaktär som det i mångt och mycket går att relatera till. Jag känner pinsamt mycket igen mig i Sara, allt från att folk tycker att jag borde skaffa mig ett liv till att vilja gräva fram pocketboken när stämningen blir lite besvärad. Läsarna i Broken Wheel rekommenderar bjuder på många igenkännande glimtar för den passionerade bokälskaren.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en ganska typisk feelgood. Med andra ord så är det förutsägbart hur det hela ska sluta. Katarina Bivald lyckas dock måla upp en historia som det är lätt att förlora sig i och sträckläsa. Till detta hör kanske att hon skriver om genren i sig med glimten i ögat.

Det är den första halvan av Läsarna i Broken Wheel rekommenderar som ger den största behållningen. I senare halvan så knyts visserligen trådarna ihop på ett tillfredsställande sätt och det finns söta ögonblick, men samtidigt retar jag mig på alla personers totala oförmåga att kommunicera. Sina relationstrassel skapar de i synnerhet själva. Jag har lite svårt att känna sympati när jag helst vill säga åt dem att allt skulle lösa sig om de satte sig ned och talade med varandra, istället för bredvid varandra, och slutade anta att de vet vad den andra personen vill.

Bortsett från den parentesen, så är Läsarna i Broken Wheel rekommenderar en charmig och mysig historia om en flicka som förälskar sig i en stad och en stad som förälskar sig i henne. Perfekt bok för lata sommardagar och för den bokälskande.

Andra som har bloggat Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Annas bokbord; Lottens bokblogg; Nakitoch dagarna går; susannemaria

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Så kan jag ofta känna. Att man vill skaka om dem och be dem prata MED varandra. Men det vill jag ibland IRL också 😉

  2. Linda skriver:

    Ja, kommunikationen! Jag ville krypa in i boken och buffa till dom som inte sa rakt ut vad dom ville:). Men jag är inte så mycket bättre själv:).

  3. Pingback: Kaosutmaningen 2.0 - C.R.M. Nilsson

  4. Anna A skriver:

    Kul att du också tyckte om den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.