Läsdagboken

Läsdagboken

Formgivare: Anna Söderberg
Förlag: Bookmark förlag (2021)


Antal sidor: 90 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Läsdagboken är stilfullt formgiven av Anna Söderberg. Här har du möjlighet att skriva in de böcker som du har läst, sätta betyg på dem och skriva små korta kommentarer. Allt för att bevara minnet av de böcker som du har läst. Utöver att skriva in vilka böcker som du har läst, kan du också fylla i listor om diverse om saker såsom dina favoritböcker (en omöjlig fråga att svara på, egentligen) eller de bästa citaten. Här finns också tips för hur du ska sporras i ditt läsande eller hur du tar din bokcirkel till nästa nivå. Ja, kort sagt: allt en storläsare kan tänkas behöva i sin läsande vardag.

Jag brukar inte ta emot fylla-i-det-själv-böcker som recensionsexemplar, men när Bookmark förlag mejlade om Läsdagboken kunde jag inte motstå den. Även om det har orsakat mig huvudbry just hur jag ska skriva en recension som är vettig. Men med en blandning av bilder och text ska vi nog kunna klara oss.

Ovan ser du ett av de första uppslagen i Läsdagboken, tillsammans med mina vackra kråkfötter. Här kan du se ett exempel på en av de listor som finns i boken, men den bör inte tas som huggen i sten att det är mina favoritböcker. Det var vad jag kände just då. Ni kan också se hur det fungerar när man skriver i om en bok som man har läst. Jag uppskattar att du kan betygssätta karaktärer, språk och handling för sig, och sedan landa i ett helhetsbetyg. Det gör det också lättare för mig att minnas vad det är jag har uppskattat med en specifik bok.

För som jag ser det kan Läsdagboken fungera på två sätt: ett, som den är förmodligen är tänkt, som en dagbok för vardagsläsaren. Två, som ett stöd för bokbloggaren som läser böcker i en sådan takt att hen inte alltid ligger i fas med recensionsskrivande. Till exempel moi.

Läsdagboken är en oerhört snygg, praktisk liten bok som är en lämplig present till alla bokälskare. Min enda invändning är att den kanske är något för kort, om man läser riktigt mycket på ett år.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Läsdagboken

  1. Pingback: Månadsrapport: December 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.