Läsplanering: April 2018

Mars har susat förbi. I ena stunden kändes det som om våren var i antågande, i nästa som den bittraste av ryssvintrar. Även om aprilvädret är infamöst så hoppas jag på mer vårkänsla och kanske möjlighet att sätta sig på balkongen och läsa. Jag har börjat göra den i ordning så smått genom att skrubba och lägga trall så att det ska bli fint. Blommor har jag också börjat drömma om.

Men nu var det läsning det gällde. Dessa fyra är min prioritering i april, reserverat för spännande recensionsexemplar som kan tränga sig före i kön:

 • Japan: Makt och tanke av Lars Vargö är en hyllvärmare som har blivit stående bedrövligt länge i bokhyllan.
 • Kleptomania av Kristina Hård är en hyllvärmare som jag även har med i min boktolva. Det ska bli kul att stifta bekantskap med detta författarskap.
 • Lily och bläckfisken av Steven Rowley har jag fyndat på bokrean i år. Jag tror att jag kommer att gråta floder.
 • Den utvalde av Lois Lowry är också ett bokreafynd från i år. Jag har ju redan läst andra boken i serie, så kanske läge att läsa första.

Är det någon av dessa du har läst? Är det någon du blir nyfiken på?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Läsplanering: April 2018

 1. Monika skriver:

  Jag tror att det normala är att gråta floder av Lily och bläckfisken, men den funkade inte alls för pragmatiska mig. Hoppas den passar dig bättre, eller vad man nu ska säga. Jag önskar ju egentligen inte att du ska behöva gråta floder 😉

 2. Annette skriver:

  Spännande böcker allihop. Lily och Bläckfisken har jag dåligt samvete för att jag ännu inte läst. Av dina böcker lockar boken om Japan allra mest, det skall bli intressant att läsa vad du tycker om den.

  Jag längtar också efter våren och att få byta ut vinterväxterna i krukorna mot vårblommor. Nästa vecka skall bli fin, har jag förstått, hoppas att det stämmer.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det ska bli spännande att läsa Vargös bok. Jag önskade mig den hett i julklapp för några år sedan och det är riktigt pinsamt att jag inte har läst den.

   Jag har planterat penséer i några av krukorna. Bara hoppas att de får leva får duvornas skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.