Läsplanering: September 2016

Eftersom september är den månad då bokutgivningen går lite, lite bananas så tänker jag att jag gör en något konservativ läsplanering eftersom det lär dyka upp en del recensionsexemplar. Men några böcker ur min egen hylla ska jag väl hinna med.

Läser just nu

septemberläserjustnu

 • The Pelican Brief av John Grisham. Hyllvärmare. Okej, jag har faktiskt inte riktigt börjat läsa den ännu, men kommer att göra det under dagen.
 • Samlade dikter av Bodil Malmsten läser jag mellan böcker. Det går rätt så långsamt, inte för att det är dåligt, utanför att jag vill fundera mellan varven.
 • Espressoberättelser av Alexander McCall Smith lyssnar jag på i köket. Det fick lite trögt i början, men nu har jag fått upp farten. Eftersom det är en kollektivroman finns det ju vissa karaktärer som är mer intressanta än de andra.

Vad jag tänker läsa

septembertänkerläsa

 • Emma av Jane Austen är en hyllvärmare som har samlat damm skämmigt länge. Austen får ytterligare en chans.
 • Invandrarna av Vilhelm Moberg är andra delen i Utvandrarsviten och ett bokreafynd från i år. Jag hoppas att jag kommer tycka lika mycket om den som första boken.
 • The Dark Is Rising av Susan Cooper är andra delen i hennes serie med samma namn och ett nytt omläsningsprojekt för min del. Jag räknar den här som en av mina absoluta favoritböcker, så jag hoppas att jag tycker så även vid denna omläsning.

ps. Som ni kanske ser på omslaget av The Dark Is Rising så har boken filmatiserats. Se för guds skull inte filmen! Den är fullständigt katastrofal och slaktar källmaterialet. Jag grät nästan när jag hade oturen att se den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Läsplanering: September 2016

 1. Monika skriver:

  Grisham brukar ju vara bra, men Pelikanfallet har jag inte läst. Filmen har jag dock sett. Många gånger 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Av någon anledning så är jag väldigt trött just nu, så jag upplever mest The Pelican Brief som rörig och har lite svårt att hålla isär alla karaktärer. Det känns som om det kanske gör sig lite bättre som film.

 2. Lottens bokblogg skriver:

  Är nog The Pelican Brief jag är mest nyfiken på att läsa vad du tycker om 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.