Lottens bokblogg fyller 3 år

Och det firar hon med en utlottning. Utlottningen består utav tre uppgifter för tre lotter och den första går ut på att berätta om en bok som kommer ut 2014 som jag tycker hon och/eller andra ska läsa.

ljus-ljus-ljus_3DEn av de böcker som jag ser fram emot mest av allt nu under våren är Ljus ljus ljus av Vilja-Tuulia Huotarinen. Det är en finsk ungdomsbok som ges ut av Gilla Böcker nu i februari. Den handlar om en fjortonårig tjej som lever på den finska landsbygden och som har blivit passionerat kär. Mimi får allting att verka ljust, ljust, ljust, men hon bär även på ett stort mörker.

Boken har vunnit Finlands motsvarighet till Augustpriset. Enligt förlagets hemsida har den ”uppmärksammats för sin berättarteknik och sitt direkta läsartilltal, och är en vacker tonårsskildring med mörka stråk, som går rakt in i läsarens hjärta.”

Det är en bok som jag tror väldigt starkt på och som jag tror kommer att vara väldigt bra. Nu får vi bara hoppas att mina höga förväntningar inte stjälper läsupplevelsen senare!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Lottens bokblogg fyller 3 år

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Spännande boktips, den hade jag inte hört talas om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.