Månadsrapport: Mars 2021

Antal lästa böcker i mars 2021: 12

26. Operamopsen: En sällsam kärlekshistoria av Disa Åberg och Linda Bonaventura
27. The Silver Mage av Katharine Kerr
28. Förvandlingen av Franz Kafka
29. Ekoenkelt av Pernilla Johansson
30. Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
31. Tusen och en natt I
32. Jessica Jones: Alias, volume 1
33. The Midnight Library av Matt Haig
34. Samlade svenska kulter av Anders Fager
35. Självkänsla nu! av Mia Törnblom
36. Minnets labyrint av Elizabeth George
37. Odla i krukor av Andy Clevely

Deckare: 2
Fantasy: 5
Feelgood: 1
Non-fiction: 3
Skräck: 1

Hyllvärmare: 4
Böcker införskaffade samma månad: 1
Böcker införskaffade samma år: 6
Omlästa böcker: 1
Lånade böcker: 0
Recensionsex: 0

Kvinnor: 6
Män: 5
Annat: 1
Duo: 1
Författare jag inte har läst tidigare: 6

Amerikansk författare: 3
Brittisk författare: 2
Svensk författare: 7
Tjeckisk författare: 1

Kommentar: Jag har varit mycket trött i mars och lidit av sviterna av min depression. Nu börjar jag känna mig lite piggare och lite gladare, så det kanske är så att det vänder nu. Ändå har jag fått en del läst i mars, även om det går i svackor. Jag är mest stolt över att jag läste ut Tusen och en natt I, som jag inte direkt kom någon vart med i februari.

Månadens bästa skönlitterära blev The Midnight Library. Först tänkte jag att jag som är deprimerad kanske inte skulle läsa den, eftersom den handlar om en tjej som försöker begå självmord, men överraskades över hur trösterik jag fann den. Det var verkligen en bok jag behövde läsa just då.

Månadens bästa nonfiction får två böcker dela på: Ekoenkelt, som är en spännande och engagerande introduktion till ett hållbarare liv, och Odla i krukor, som var inspirerande och gav mig lite att stå på nu när det börjar bli tid att göra ordning på balkongen.

Besviken blev jag däremot på Minnets labyrint. Den börjar verkligen bra och spännande, men är alldeles för lång för att bära intresset hela vägen till slutet.

Otäckast tyckte jag nog att Förvandlingen var. Även om den mer var sorglig i mina ögon.

Antal sedda filmer i mars 2021: 7

16. Us
17. Supernatural, säsong 5 (gammal recension)
18. Moxie
19. Dear White People, säsong 3
20. Malcolm & Marie
21. A Dog’s Journey
22. The Witcher, säsong 1

Drama: 1
Fantasy: 1
Feelgood: 1
Komedi: 2
Skräck: 2

Hyllvärmare: 0
Införskaffad samma månad: 0
Införskaffad samma år: 0
Lånad film: 0
På bio: 0
Netflix: 6
Omsedd film: 1

Kommentar: Mars lunkade på med en blandning av tv-serier och film. Det blev inte lika mycket Supernatural som jag trodde, eftersom min mediaspelare valde att gå en sprakande död till mötes. Istället gav jag The Witcher en chans till dess att jag hade skaffat en ny mediaspelare.

Bäst denna månad tyckte jag att Us var, som jag också korade till månadens otäckaste. Vissa scener har dröjt sig kvar. I kategorin bäst hör ju också säsongsavslutningen i Supernatural: avsnittet Swan Song, som jag fortfarande hävdar är bland det bästa som någonsin har skrivits för tv.

Besviken blev jag däremot på Malcolm & Marie, som jag faktiskt tyckte var riktigt dålig. Som samhälle måste vi verkligen sluta dyrka vid den dysfunktionella relationens altare.

Positivt överraskad blev jag däremot av första säsongen av The Witcher. Eller, jag gillade inte första avsnittet och dömde ut den som inte en serie för mig. Sedan blev jag helt fast och har nu världens jävla Witcher-abstinens.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.