Månadsrapport: September 2020

Antal lästa böcker i september 2020: 10

109. A Monster Calls av Patrick Ness
110. The Red Wyvern av Katharine Kerr
111. Flicka möter pojke av Ali Smith
112. Lilla himlafågel av Joyce Carol Oates
113. Teckna och måla pinuppor i retrostil
114. Glasveranda med sjöutsikt av Hanna Blixt
115. Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne Collins
116. Det mörka tornet av Stephen King
117. Manglade dukar och vikta servetter av Ewa Klingberg
118. Dunkelstjärnan av Joseph A. Davis

Drama: 2
Dystopi: 1
Fantasy: 4
Feelgood: 2
Non-fiction: 1

Hyllvärmare: 2
Böcker införskaffade samma månad: 2
Böcker införskaffade samma år: 6
Omlästa böcker: 0
Lånade böcker: 0
Recensionsex: 2

Kvinnor: 6
Män: 4
Annat: 0
Duo: 0
Författare jag inte har läst tidigare: 2

Amerikansk författare: 7
Brittisk författare: 1
Svensk författare: 2

Kommentar: Jag har varit så otroligt trött i september. Dels har jag varit sjuk och efter det fortsatt vara trött, dels blev jag tvungen att lägga in hunden på djursjukhus i samma veva för att hon kräktes blod. Min lilla pälskling har dock repat sig bra efter den vändan på sjukhuset. Sedan har ju min arbetsgivare gått in i det här med flexibla scheman, vilket innebär att jag har rätt att få en schemaändring två veckor innan den träder i kraft. Det vill säga att jag ibland, som nu inför oktober, får ett schema och sedan helt plötsligt huxflux kan det ha ändrat sig två veckor framåt i tiden för att min chef har fått för sig att lägga in en utbildning. Hur lätt, tror ni, det är att ha ett privatliv och planera in aktiviteter för det? Jag vet inte hur många saker jag redan har fått avboka och ändra om nu i oktober och då har ju månaden knappt börjat.

Men nu är det ju september det gäller. Och jag läste faktiskt två riktiga fullpoängare i september. Den ena var finstämda A Monster Calls, som redan finns recenserad på bloggen i skrivande stund. Den andra var Det mörka tornet, som påverkade mig starkt och som jag faktiskt var tvungen att lägga ifrån mig för att jag blev så ledsen av den. Just den starka påverkan boken hade på mig gjorde den också till månadens otäckaste.

Sämst denna månad blev Lilla himlafågel. Det är andra gången jag läser Joyce Carol Oates och inte gillar, men mina bokcirkelvänner säger att hon är ojämn och att det här var bottenskrapet av hennes produktion. Jag vet dock inte om jag har lust att ge fler chanser.

Jag blev lite överraskad över hur mycket jag tyckte om Manglade dukar och vikta servetter. Jag hade en mer ljummen inställning till Lånat silver och krossat glas, men den här tyckte jag var riktigt charmig.

Besviken blev jag däremot på Flicka möte pojke. Jag har ju läst och tyckt mycket om Ali Smith tidigare, men den här blev jag inte riktigt klok på.

Antal sedda filmer i september 2020: 5

47. Work It
48. Lucifer, säsong 2
49. Ponyo på klippan vid havet
50. Ringaren i Notre Dame
51. Enola Holmes

Drama: 2
Fantasy: 2
Komedi: 1

Hyllvärmare: 0
Införskaffad samma månad: 0
Införskaffad samma år: 0
Lånad film: 0
På bio: 0
Netflix: 4
Omsedd film: 1

Kommentar: Jag har inte riktigt varit på humör för att titta på serier och film, vilket jag inte brukar vara när jag är mycket trött. Men jag har ändå lyckats titta på lite filmer och en säsong av Lucifer.

Jag blev överraskad över hur pass bra Ringaren i Notre Dame är. Det var aldrig någon favorit i barndomen, men jag tror att jag som vuxen tycker att det är en av Disneys bästa filmer.

Lite besviken blev jag dock på Enola Holmes. Jag hade trott att den skulle vara mycket charmigare och mer underhållande än den var. Nog för att den var charmig och underhållande, men den var alldeles för lång och tappade ångan en bit på vägen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.