Manglade dukar och vikta servetter av Ewa Klingberg

Omslagsbild Manglade dukar och vikta servetter av Ewa Klingberg

Författare: Ewa Klingberg
Serie: Huskvarnasviten, #1
Förlag: Historiska Media (2017)
Antal sidor: 358 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Felicias förhållande har tagit slut. Utan att hon riktigt vet hur det har gått till står hon plötsligt som ägare till ett hus. Inte en vanlig villa, utan en stor fastighet med hyresgäster som nu är hennes ansvar. En av lägenheterna ska hon inreda själv. När Felicia möter den attraktive antikhandlaren Jonathan som vill fylla hennes bostad med tidstypiska möbler vänds hennes liv upp och ned. Felicia tar med kluvna känslor emot inredningshjälp från Jonathan, men varken Felicia eller Jonathan känner till att en av möblerna döljer en gammal hemlighet. Denna hemlighet leder till Nanny, en ung kvinna som arbetar som piga i ett välbemedlat hem i Karlskrona år 1851.

Manglade dukar och vikta servetter är skriven i sann feelgoodanda. En nystart som tvingar huvudpersonerna att omvärdera vad som är viktigt i livet och hur hon vill leva sitt liv. Nya bekantskaper som vänder upp och ned på hennes inrutade liv. Ett sårat hjärta som värms av en ny förälskelse, men som självklart har sina hinder. Hinder som kan lösas av en gnutta kommunikation, vilket i den här genren verkar vara stört omöjlig för människor att få till stånd. Men utan denna oförmåga skulle det inte finnas mycket till konflikt.

I Manglade dukar och vikta servetter finns det två historier: dels den om Felicia i vår samtid, dels den om Nanny i slutet av 1800-talet. Dessa två visar sig ha olika beröringspunkter och glider smidigt in i varandra. De tillför båda element av spänning till handling och Ewa Klingberg kan konsten att väcka liv i de historiska miljöerna. Hon har också en talang att skriva om inredning som får inredningsfrälsta jag att sjunga av glädje.

Manglade dukar och vikta servetter är skriven i sann feelgoodanda och bjuder verkligen på en mysig stund. Så kryp upp i bästa läsfåtöljen och låt dig charmas.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

Manglade dukar och vikta servetter

Lånat silver och krossat glas (recension)

Vaxade juveler och brända hjärtan

Sprucket läder och svikna löften

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Manglade dukar och vikta servetter av Ewa Klingberg

  1. Lena skriver:

    Älskar Klingbergs böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.