Mitt skrivande

Mitt skrivande

Antal ord: 14’894 ord

Vad

Det har skrivits ett helt drös recensioner, förstås. Ibland känns det som om jag skriver mest recensioner nu för tiden, även om jag skriver mycket på annat.

Illumina går fortsatt framåt. För den nya läsaren så var det den bok jag skrev som NaNoWriMo-roman 2012, men jag hann inte klart helt och hållet. Jag har ett par kapitel kvar. Men nu är åtminstone kapitel 20 och halva kapitel 21 klart. Jag tänkte ställa upp som mål att jag ska försöka vara klar med första utkastet i slutet av februari. Därefter ska jag göra klart mitt andra utkast av föregångaren till den.

Jag har även skrivit en novell i det universum jag leker i när jag kör fast med mina seriösa projekt. Det är ett sådant där typiskt skrivlådeprojekt som är otroligt roligt att skriva, men som aldrig kommer att bli något annat än avsett för mina ögon. Jag har hållit på med detta universum sedan 2008 och det är skönt med ett projekt utan projekt. Det håller på att växa sig enormt stort med tanke på alla nya karaktärer som  kommer till och som

Redigerat

Jag har inte redigerat, så mycket som funderat kring redigering. Det projekt som har blivit mest utsatt för dessa funderingar är Lillium Bulbiferum, där jag har bestämt mig för att boken ska skrivas om till första person och till presens. Jag har även tänkt att jag skulle ta bort två karaktärers synvinklar, som jag har haft med, och istället utveckla två andra bifigurers synvinklar som inte har fått så stort utrymme.

Lite har jag även funderat över min gamla vampyrroman, Skönheten som var Odjuret, där jag överväger att byte synvinkel helt och hållet. Jag drar mig lite för det, då jag måste skriva om boken helt och hållet, men som jag själv känner idag, tror jag att det kanske skulle bli bättre.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.