Modig: Bara älskar, älskar, älskar!

ModigBetyg: ☆☆☆☆☆
Regissör: Brenda Chapman, Mark Andrews
Skådespelare: Amy Diamond, Elisabeth Carlsson, Leif André (svenska röster)
Produktionsår: 2012
Längd: 93 minuter

Finns till exempel hos Ginza eller CDON.

Handling

Prinsessan Merida är en skicklig bågskytt, men har också ett hetsigt temperament och är envist medveten om vad hon vill. För att slippa undan ett äktenskap hon inte vill ingå i, bryter hon mot en urgammal och helig sed. Detta leder till kaos i kungadömet. När hon sedan ber en klok gammal kvinna om hjälp, har hennes önskan en oväntad effekt. Detta tvingar henne att upptäcka den sanna meningen med mod och hon måste bryta en fruktansvärd förbannelse innan det är för sent.

Kommentarer

Kan jag bara säga det att det är rätt skönt med en prinsessa som absolut inte vill gifta sig med en prins? Som dessutom inte ändrar sig mitt i filmen och helt plötsligt inte vill något hellre än att gifta sig. Det är skönt med ett budskap att en prinsessa inte nödvändigtvis behöver en prins för att bli lycklig.

Jag gillar Merida. Jag gillar Merida skarp. Jag gillar att hon har skinn på näsan, jag gillar att hon har fel och brister, men mest av allt gillar jag att när hon gör ett misstag så försöker hon faktiskt att ställa saker och ting till rätta.

Animationen i Modig är fantastisk. Särskilt då bakgrunderna, tycker jag. Hästens rörelsemönster och kroppsbyggnad fick den hästvane att undra hur den hängde samman stundtals. Men i övrigt väldigt snyggt animerad och väldigt välgjord. Det kändes nästan som att befinna sig i Skottland.

En underbar film med en prinsessa som väljer att gå sin egen väg. Helt klart värd att se.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Modig: Bara älskar, älskar, älskar!

 1. Jag hade superångest att det skulle sluta med att hon ändå gifte sig och det var så fruktansvärt skönt att det faktiskt inte hände.

 2. Tessans Bokblogg skriver:

  Modig är så hiiimla bra. Om du inte sett Hotel Transylvania så MÅSTE du se den, haha. Hade inga förväntingar och jag kom att ÄLSKA den. Sjukt rolig!

 3. [Anna] skriver:

  Jaaa Modig är så bra och den lär jag visa MÅNGA gånger för min dotter 😉

 4. Malin skriver:

  Såg du den på svenska eller engelska? Jag har bara sett den på engelska och kan bara hålla med dig, kanon! Ser man den på engelska så får man också en härlig dialekt att lyssna på som förstärker den skottska känslan 🙂
  Tessans bokblogg – Den var hur kul som helst! Såg den på engelska också ”Hush little baby don’t say a word, papas gonna bite the head of a bird”, ja vad kan man säga? Fantastiskt. Håller med om den rekommendationen 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag såg den tyvärr (?) på svenska. Jag hade velat se den på engelska, men vi har ingen fungerande fjärrkontroll till DVD:n så när den rullade igång på svenska orkade ingen bråka för att den skulle bli på engelska. Men jag kan tänka mig att det blev ännu starkare känsla då 🙂

   Ska skriva upp Hotell Transylvania på listan över filmer jag ska se 🙂

 5. Pingback: Jag ska hålla mig kort om Oscarsgalan - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.