Nakenlek av Katerina Janouch

nakenlek

Författare: Katerina Janouch
Serie: Rosanna Wilde, #2
Förlag: Piratförlaget (2016)
Antal sidor: 207 sidor
Recensionsexemplar: Ja. Tack så mycket!

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

Författaren Rosanna Wilde har nu lämnat sin man. Hon flyttar hem till bästa väninnan Gilda, vars liv är i synnerlighet kan beskrivas som bohemiskt och där erotiken har ett självskrivet stort utrymme. Rosanna vet inte riktigt vad hon ska göra med sin nyvunna frihet, men med Gildas hjälp ger hon sig ut på en upptäcktsfärd för att upptäcka sin egen sexualitet. På en erotisk fest står hon plötsligt öga mot öga med sin förre detta man.

Som den som följer den här bloggen vet så läser jag en del erotik, även om genren ofta misslyckas med sitt grundläggande syfte hos mig. Därför blev jag positivt överraskad av Katerina Janouchs trilogi om Rosanna Wilde, som lyckas med konststycket att vara riktigt het och få det att pirra till i kroppen. Kanske inte lika ofta i den andra del, Nakenlek, men ändå tillräckligt för att jag upplever dessa böcker som pärlor inom sin genre.

I Nakenlek svävar sexualiteten ut ännu mer och blir än mer flytande, inte lätt att dela in i hetero- och homosexualitet. Fetischer i olika former utforskas. Exhibitionismen löper som ett stråk genom hela boken. Dominans och undergivenhet utforskas, men Janouch visar på att det inte är så enkelt att vara det ena utan många av karaktärerna är både undergivna och dominanta och växlar roll. Jag ogillar dock lite att det skrivs att kvinnor skulle ha svårare för att vara dominanta.

Janouch lyckas också i Nakenlek skildra hur okomplicerat entusiastiskt samtycke kan vara. Även i situationer där Rosanna explicit säger sig vilja frånsäga all kontroll, låta mannen göra vad han vill med henne, så kollar mannen hela tiden att hon är med på noterna på ett sätt som glider smidigt in i det erotiska spelet. Knöligare än så behöver det inte vara.

Vad jag har tyckt varit skönt är att Janouchs böcker så gott som varit befriade från det blommiga språk som ofta kännetecknar erotikgenren och som är så ofördelaktigt för den. Tyvärr smyger sig denna blommighet något in i Nakenlek. Rosannas fitta liknas vid en klase solmogna vindruvor, som skvätter av fukt och saftighet. Eh, va? Ursäkta, men den bilden är i min personliga mening ganska långt ifrån sexig. (Kraftdjuret är dock nere på minimum, men gör alltmer frekventa uppdykanden längre in i Nakenlek.)

Men ändå tycker jag att Nakenlek fyller ett hål som har funnits inom erotikgenren: det är hett och beroendeframkallande. Att tredje delen inte kommer förrän i höst känns snudd på elakt.

betyg3

Andra böcker i serien

Hudhunger (recension)

Nakenlek

Kysstäckt

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Nakenlek av Katerina Janouch

  1. Ewelina skriver:

    Denna ska jag läsa snart! 🙂

  2. Pingback: Månadsrapport: April 2016 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.