Nalle Puhs hörna av A. A. Milne

Omslagsbild Nalle Puhs hörna

Författare: A. A. Milne
Illustratör: E. H. Shepard
Originaltitel: The House at Pooh Corner
Översättning: Brita af Geijerstam
Serie: Nalle Puh, #2
Förlag: Bonnier Carlsen (1997)
Antal sidor: 178 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

En gång bad en liten pojke vid namn Christopher Robin att få höra en saga om sig själv och sin nallebjörn. Det blev inte bara en saga, utan två hela böcker om björnen Nalle Puh och de andra djuren i Sjumilaskogen. I Nalle Puhs hörna får vi veta hur det gick till när Ior till sist fick ett eget hus, hur Tiger anlände till Sjumilaskogen och de utmaningar alla djuren ställdes inför då, vad som hände när Nalle Puh uppfann en ny lek och hur det gick till när Nasse mötte Heffaklumpen på nytt.

Nu har jag läst ytterligare en mysig barnboksklassiker av A. A. Milne. I Nalle Puhs hörna återförenas jag med Puh och hans vänner, och får läsa om deras fortsatta knasiga äventyr. Som när Nasse och Puh får för sig att bygga ett hus åt Ior, bara det att de använder sig av materialet från hans redan existerande hus. Eller när Tiger kommer till Sjumilaskogen och snabbt retar gallfeber på de flesta. Allting är skrivet på ett bedrägligt enkelt vis, som inte förmår dölja det bitterljuva i texten eller det underfundiga.

E. H. Shepards illustrationer förhöjer verkligen upplevelsen av att läsa Nalle Puhs hörna. Från början var teckningarna svartvita, men senare färglade han dem för hand själv. Ingen karaktär är sig lik från de mer kända Disneyförlagorna, men de är ändå underbara. Enkelheten i teckningarna är väldigt tilltalande.

Nalle Puhs hörna är ren mysfaktor för både barn och vuxna. Jag önskar att jag hade läst böckerna också som barn.

Andra delar i serien

Nalle Puh (recension)

Nalle Puhs hörna

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.