Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv av Johanna Stål

Omslagsbild Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv av Johanna Stål

Författare: Johanna Stål
Illustratör: Nadia Nörbom
Förlag: Bonnier Fakta (2018)
Antal sidor: 223 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Klimatångesten ökar bland en allt större grupp människor. Men frågan om vår planets framtid kan kännas överväldigande stor och obehaglig. Kan man egentligen göra något som enskild individ? Ja, massor! Det får vi lära i den här boken: Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv, skriven av journalisten Johanna Stål. Som ensam person kan du kanske inte rädda klimatet, men det finns en hel del små saker som var och en kan göra i sin vardag. Det finns också många sätt att påverka företag, politiker och andra makthavare att ta sitt ansvar.

Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv är en bok som jag köpte på årets bokrea. Den är uppbyggd som så att den ger 365 tips inom olika områden på hållbara förändringar som man kan göra i sitt liv. Det handlar om vad man kan göra på jobbet, vilka val man kan göra i mataffären, när det gäller garderoben och så vidare. Allt skrivet på ett lättillgängligt och pedagogiskt vis utan några pekpinnar. Aldrig blir det deprimerande att läsa, utan man känner sig stärkt och peppad. Det handlar om ganska många enkla små förändringar som man kan genomföra.

Ibland blir dock Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv lite väl enkel. Jag förstår att man inte vill överväldiga människor med information, men ibland behövs det lite ytterligare. Ta till exempel det här med naturbeteskött, som de förespråkar. Nu kanske det är så att de anser det självklart att det man skriver om är svenskt kött, men för den som inte är insatt kanske tanken blir att allt naturbeteskött är bra och går och köper sådant från Brasilien. Som troligen har lett till skövlad regnskog.

Men Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv är på det stora hela en intressant, engagerande och peppande bok som är särskilt lämplig för den som är ny på det här med hållbarhetstänk.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv av Johanna Stål

  1. Pingback: Månadsrapport: September 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.