Nytillskott i april 2022

Jag inledde april med ett jobbärende till mitt lokala bibliotek, där jag också passade på att låna två böcker när jag ändå var där:

Där kräftorna sjunger av Delia Owens har jag blivit nyfiken på sedan man började skriva om filmen och Stormen av Helen Ekeroth är sista delen i en serie, där jag gärna ville veta hur det gick.

Därefter råkade jag klicka hem femte säsongen av Agents of S.H.I.E.L.D:

Jag har ju som mål att se hela serien i år, även om jag tycks mig förstå att jag måste skaffa Disney+ för att få se de sista två säsongerna eftersom de aldrig tycks ha släppts på DVD.

Min mamma bjöd mig med på en secondhand-runda. Hon bjöd mig dessutom på både böcker och lite kläder:

Tango för vilsna själar av Lucy Dillon, Underjordiska timmar av Delphine de Vigan, Vägen till Klockrike av Harry Martinson, Slumpvandring av Majgull Axelsson och Den jag aldrig var av Majgull Axelsson.

Det har också hittat hem ett recensionsexemplar till mig:

Vattnets sötma av Nathan Harris är en omtalad debutroman som jag först blev nyfiken på när den kom ut på engelska. När Bookmark förlag mejlade om den passade jag på att tacka ja. Recension kommer förhoppningsvis i nästa vecka.

Till maj har jag gjort en bokbeställning. Men på grund av att en av böckerna jag skulle beställa bara fanns som e-bok fick jag hem den redan i april:

The Printer’s Devil Court av Susan Hill fanns med i Helena Dahlgrens 100 hemskaste och jag blev genast nyfiken på den. Jag har läst två böcker av Hill hittills, varav den ena gjorde mig riktigt besviken och den andra var riktigt bra.

Mot slutet av månaden lånade jag ytterligare en bok till vår bokcirkel:

Samtal med vänner av Sally Rooney blev vald på temat ”en bok som blurbats av en favoritförfattare.” Det var en av min kamraters förslag som vann lottningen och favoritförfattaren som hade blurbat var Zadie Smith.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.