Nytillskott i juli

Juli var månaden då jag gick lite bananas på Harry Potter-fronten. Det blev en hel del merch och böcker. Först beställde jag denna snygga väska:

Samtidigt beställde jag denna pin:

Visst är det så? Denna pryder min jeansjacka.

Sedan gjorde jag en bokbeställning på temat Harry Potter (eller J. K. Rowling) också:

  • Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination var det tal som J. K. Rowling höll för Harvards avgångselever och tämligen obegripligt att jag inte har införskaffat förrän nu.
  • Harry Potter: A History of Magic är en companion book till utställningen om serien och något jag ser fram emot att grotta ned mig i. En snabb genombläddring utlovar en massa spännande fakta.
  • Fantastic Beasts and Where to Find Them är en fantastiskt fint illustrerad utgåva som gavs ut i samband med tjugoårsjubileet förra året. Att den är så fin ursäktar väl att det blir tredje utgåvan av den boken?

Efter denna nätta beställning hade jag inte tänkt köpa fler böcker i juli, men jag bedrog mig visst. Jag irrade in på stan för att uträtta lite ärenden, däribland låna en bok från biblioteket. På något sätt slutade med att jag inte kom ut med den boken (den fanns inte inne, varken på svenska eller engelska – tittar på er, bokcirkelkamrater, ni måste ju lämna något ex åt mig också) utan gick och köpte en helt annan bok:

Jag har läst en bok av Sophie Collins tidigare och den tyckte jag mycket om. Så jag tänkte att hennes senaste Vad vet din hund? skulle få en chans.

Sedan hittade jag en billig pocket inne på LIDL:

Jag har för mig att jag var rejält nyfiken på Nam Les Båten när den kom och när den kostade tjugo spänn så kände jag att det var läge att ge den en chans.

För rätt länge sedan gjorde jag en filmbeställning som äntligen kom fram i slutet av juli:

  • Black Panther förbokade jag innan den släpptes i slutet av juni, men valde samleverans för att slippa betala två fraktavgifter eftersom jag också beställde från Discshops rea. Vilket jag skulle få ångra…
  • Husdjurens hemliga liv var boven i dramat. När jag beställde såg jag att den var slut i lager, men inte trodde jag att det skulle ta över en månad innan beställningen kom.
  • Your Name är en anime som jag har hört mycket gott om.

Sedan vet jag att detta inte är en musikblogg, men när mitt favoritband släpper ett nytt album så måste det ju uppmärksammas på något vis:

Halestorms album Vicious släpptes i fredags och ni kan gissa om den har gått varm hos mig. Inledningsvis hade jag lite svårt för det nya sätt som Lzzy använder sin röst på, men sedan har jag fallit som en fura. Favoritlåtar inkluderar Black Vultures; UncomfortableDo Not DisturbConflictedWhite Dress och Vicious. What doesn’t kill me makes me vicious, I’m not gonna break, I can take all that you can give…

Fredagen den 20 juli kände jag mig rejält nedslagen. Det är lite svårt att inte göra det när läraren i en stunden säger åt en att tänka mer positivt för att i nästa säga att han kommer avboka alla prov. Jag tappade lite sugen då, men kände att jag behövde en symbol för målet. Vad passar då inte om en nyckelring till min framtida bil?

Det fick bli denna fantastiskt fina tidvändare, som också nådde fram till mig den 27. Nu ska jag ha pepp nog att fortsätta köra!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Nytillskott i juli

  1. Monika skriver:

    Den där nyckelringen ser väldigt fin ut 🙂 Så mycket Harry Potter-prylar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.