Omslagsonsdag #87 Fåglar

Jag skulle inte vilja påstå att jag är omslagsfanatiker. Men jag måste erkänna att jag älskar att skriva inlägg om omslag. Därför känns Bokpotatens omslagsonsdag som ett vettigt inslag i mina veckor. Det hela går ut på att hitta ett gäng fina omslag utifrån ett visst tema.

Då står jag åter som värd för omslagsonsdag, och det är samma regler som alltid som gäller:

l någon vara med så haka på, ni har en vecka på er innan nästa tema så visa nu upp de omslag ni tycker bäst om. Varje onsdag blir det alltså omslagsinlägg på olika teman, ni visar upp så många eller så få böcker som ni vill och ni behöver inte lägga upp inlägget just på onsdagen. Nästa veckas tema smygpresenteras (förhoppningsvis) på Bokpotaten på söndag, uppe till höger.

Veckans tema är fåglar.

fåglar fåglar2 fåglar3

Bildkälla: Varje boks Goodreadssida, förutom i fallet med andra versionen 
av I skymningen sjunger koltrasten, som jag har hämtat från Adlibris.

Det är mycket fåglar i luften nu. Som kvittrar, som bygger bo, som flyger upp skrämda framför en. Eftersom både Lillebror och Cilla (min systers respektive morföräldrars hund) tycker om att försöka jaga fåglar så är jag ständigt medveten om dem för att kunna hindra dem från att jaga efter dem. Därtill blir de oftast väldigt vackra på bild.

Veckans snyggaste är antingen The Bird eller Bird. Den första är så stilrent enkelt och den andra snygg med fågelsiluetten som avslöjar en annan bild.

Vad säger du: är det något av dessa omslag som du fastnar lite särskilt för?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

11 svar på Omslagsonsdag #87 Fåglar

 1. Snowglitter skriver:

  åååh så fina! jag älskar fåglar! 🙂

 2. Pingback: Omslagsonsdag: fåglar | BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

 3. Lena skriver:

  Bättre sent än aldrig får jag väl säga. Här är mina fåglar:
  http://lenasgodsaker.blogspot.se/2015/04/omslagsonsdag-87-faglar.html

 4. Lena skriver:

  Glömde att skriva att min favorit bland dina omslag blir Crows and Ravens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.