Pettson får julbesök av Sven Nordqvist

Författare: Sven Nordqvist
Illustratör: Sven Nordqvist
Serie: Pettson & Findus, #4
Förlag: Opal (1988)
Antal sidor: 24 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

Det är dagen före julafton och än finns det mycket kvar att göra. Granen ska huggas ned, julmaten ska inhandlas och tillagas, så det är bara för Pettson och Findus att ligga i. Men då händer det som inte får hända: Pettson halkar och gör illa foten. Inte kan han ta sig till affären för att handla mat. Absolut inte ut till skogen för att hugga ned det perfekta trädet han har synat ut. I skafferiet finns bara pepparkaksdeg, morötter och en burk sardiner. Det ser ut att arta sig att bli en bedrövlig jul för gubbe och katt.

I år ska jag jobba på julafton, så det gäller att ta till det tunga artilleriet för att få till riktig julstämning. Då är Pettson och Findus definitivt den rätta vägen att gå. Jag har suttit med det bredaste leendet någonsin medan jag läste Pettson får julbesök och bara känt hur värmen stiger inombords, pirrar till och sprids ut i hela kroppen.

Pettson får julbesök må klassas som en barnbok, men som vi alla vet så finns det egentligen ingen åldersbegränsning på de här böckerna. Det är så lätt att leva sig in i Findus besvikelse över att julen inte blir som han har hoppats och förväntat sig. Men nu när jag blivit lite äldre kan jag verkligen känna med Pettson också, som själv far illa av att inte kunna ge sin lilla katt den jul han vill ha. Det är fantastiskt hur mycket känslor som en så kort liten bok kan väcka. Relationen mellan gubben och hans katt griper verkligen tag i en.

Något som också griper tag i en är Sven Nordqvists fantastiska illustrationer. Det finns alltid en underbar detaljrikedom i dem, så även i Pettson får julbesök. Efter att jag har läst ut boken måste jag gå tillbaka och bara titta på bilderna en gång. Studera dem noggrant för att fånga alla detaljer som jag har missat.

För den som är på jakt efter den perfekta boken att läsa för att komma i julstämning, leta inte längre. Läs Pettson får julbesök och känn hur värmen sänker sig över dig.

Andra bokbloggare om Pettson får julbesök

Skrivande

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Pettson får julbesök av Sven Nordqvist

  1. Pettson är bara så bra ❤️

  2. [Anna] skriver:

    Åh måste gå och kolla om den står i dotterns bokhylla!! 🙂

  3. Pingback: Månadsrapport: December 2016 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.