Plåster för brustna hjärtan av Heidi Bjørnes

Omslagsbild Plåster för brustna hjärtan av Heidi Bjørnes
Bild lånad från Goodreads.

Författare: Heidi Bjørnes
Originaltitel: Nytt liv i Blondehuset
Översättare: Ann Ruthman
Serie: Minas hus, #2
Förlag: Bazar förlag (2021)
Antal sidor: 256 sidor
Recensionsexemplar: Ja, från förlaget. Tack!

En gång sjöd huset på Strandveien av liv, men nu är Lilian ensam kvar i det vackra, gamla huset. Eftersom hon har brutit benet, finns det mycket tid till att grubbla. Hon sörjer sin döde make och saknar vännerna. Brevbäraren och vännen Egorbert inser att Lilian behöver sina vänners hjälp. Samtidigt dyker det upp fler människor som behöver hjälp. Än en gång fylls huset av heta diskussioner, höga skratt, liv och rörelse, vänskap och förälskelser.

Jag fick ett mejl från Bazar förlag om Plåster för brustna hjärtan. Trots att jag inte har läst första delen, Minas hus, blev jag nyfiken och fick vänligt nog ett recensionsexemplar. Det var främst liknelsen med Fredrik Backman som fick mig på fall.

Särskilt lik Backmans böcker tycker jag inte att Plåster för brustna hjärtan är, men det är ändå en varm, innerlig bok om vänskap och kärlek oavsett ålder. Heidi Bjørnes fyller sin bok av färgstarka, udda karaktärer som alla kommer samman och visar att vänskap verkligen är störst här i världen.

Plåster för brustna hjärtan är lättläst – en karamell som det är lätt att sätta i sig alldeles för mycket av i en enda sittning. Kanske borde man stanna upp mer och njuta och skratta åt tokigheter som uppstår i boken, men det är så svårt. Man vill ju hela tiden läsa vidare. Dock flyter inte läsningen lätt hela vägen. Först har jag svårt att komma in i den eftersom jag inte har läst första boken, men sedan lossar det och jag förälskar mig. Fram emot slutet verkar dock Bjørnes tröttna lite halvt på sin bok. Det blir episodiskt. Varje kapitel som en lösryckt händelse.

Men när man slår igen Plåster för brustna hjärtan är det med ett leende och en känsla av varmt välbefinnande inombords. En riktigt mysig feelgood som värmer i höstmörkret.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Plåster för brustna hjärtan av Heidi Bjørnes

  1. Pingback: Nytillskott i oktober 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

  2. Pingback: Månadsrapport: Oktober 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

  3. Pingback: Minas hus av Heidi Bjørnes - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.