Pride 5x: Captive Prince-trilogin

Detta är en serie med inlägg på HBTQ-tema som kommer att publiceras under Pride-veckan. Jag gjorde något liknande 2014 under banderollen Pride 6x, men eftersom jag har helgledigt numera så blir det bara fem inlägg denna gång. Därtill tänkte jag fokusera på specifika boktips.

Först ut är den australienska författaren C. S. Pacat Captive Prince-trilogi. Dessa böcker utspelar sig i en fantasyvärld inspirerad av antikens Sparta. När kungen av Akielos dör finner sig kronprinsen Damianos förrådd av sin halvbror. Slagen i kedjor förs han till grannlandet Vere, där han överlämnas som sängslav till kronprinsen Laurent. Den veretianska prinsen är vacker som en docka, men lika kall som en knivsegg mot en blottad hals. Damianos får göra vad han kan för att överleva i det förrädiska hovlivet, men snart står det klart att båda prinsarna har gemensamma fiender och måste slå sig i lott för att inte förlora sina respektive troner.

Jag har läst och recenserat de två första böckerna (Captive Prince och Prince’s Gambit) när de låg fritt tillgängligt på nätet. Sedan dess har de plockats upp av Berkley, ett imprint av Penguin. Det som gjorde att jag föll för dessa böcker är en blandning av det gedigna världsbygge som Pacat har gjort och de karaktärer hon skriver om. Förutom Damianos och Laurent finns det ett galleri med minnesvärda bikaraktärer vars öden är minst lika spännande.

Det är intriger, ränker, förräderi och brutalitet som kokas om i en spännande blandning. Ju närmre Damianos och Laurent kommer varandra, desto fler hinder uppstår i deras väg. Det här är romance som är perfekt för den som gillar båda lite fantasy, spänning och antikens Grekland.

Just nu håller jag på med den tredje boken, Kings Rising, som jag har väntat på sedan 2013. Det ska bli så spännande att se hur allt kommer att gå…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.